ANNONS

Går att kombinera med automatväxellåda

Honda har släppt tredje generationen av sin populära SUV CR-V och största nyheten är att dieselalternativet går att kombinera med automatväxellåda. Detta har man inte kunnat få innan.
Den har även fått en ansiktslyftning både invändigt och utvändigt. Utvändigt ser man det i först hand på frontgrillen som fått en ny design. Invändigt ser man även lite förändringar. Nya färger på de interiöra panelerna ger en extra finish som även fått en glansigare yta. Körningsmässig märks även lite skillnad mot föregångaren. Testbilen lantbruk provade är deras dieselalternativ där Honda har skruvat upp effekten tio hästkrafter så den nu levererar 150 hästkrafter istället, och den har även ett ökat vridmomentet med tio newtonmeter. Annars är motorvolymen den samma det vill säga 2,2 liter.
Bilen är behaglig och lätt att köra och den femstegade automatväxellådan fungerar utmärkt även till dieselalternativet. Accelerationen är helt klart tillräcklig för att klara dagens allt mer stressade trafiksituation. Honda har förändrat sin hjulupphängning något vilket har blivit till det bättre. Bilen upplevs mjuk och behaglig när man kör även där det är ojämnt.
Honda har även förbättrat ljudnivån i kupén. Vår mätare mäter 71 decibel vid 50 kilometer i timmen och 73 decibel vid 80 kilometer i timmen vilket får anses som mycket bra i och med att bilen är utrustad med vinterdäck som ger mer ljud ifrån sig.
Kupén är uppbyggd på samma sätt som föregångaren. En rymlig förarplats med växelväljaren placerad i en förlängning av instrumentpanelen. Mellan framsätena finns ett försänkt rymligt fack och framför det finns två dryckeshållare. Detta göra att kupén upplevs stor och rymlig men även praktiskt då man kan få plats med en liten väska mellan framstolarna till exempel. För den som gärna vill vila armarna vid körning så är stolarna utrustade med armstöd på båda framsätena. Med multiratten styr man som enkelt alla de vanligaste funktioner så som färddatorn och farthållare till exempel.
Honda CR-V kommer att finnas i fyra olika utrustningsnivåer där den enklaste endast är beställningsvara. De andra tre heter Elegance, Elegance Lifestyle och Executive. Med den sistnämnda får man mer finesser som panorma glastak, stöldlarm och elektriskt manövrerad förarstol för att nämna några.
Om man inte vill kör diesel så kan man även få Honda CR-V med en bensin motor på 2,2 liter som ger 150 hästkrafter även den.
Bagaget i bilen är normalstort för storleksklassen och mäter 105 centimeter i längd och 108 centimeter i bredd mellan hjulhusen. Lasthöjden mäts till 94 centimeter. Bakluckan är stor och rejäl som fälls upp ordentligt så man kan stå raklång under den. Under bagaget hittar man reservhjulet och tillhörande verktyg för byte av hjulet. I bagaget finns även eluttag och ett lite fack på högersidan där man kan spänna fast något mindre föremål med gummibandet som sitter där.
Priset på Honda CR-V börjar på 258 900 kronor inklusive moms för bensin modellen med manuell växellåda. Vill man ha automatväxellåda kostar detta 14 000 kronor extra. Om man istället önska en diesel motor i sin CRV så är lägsta priset 293 900 kronor inklusive moms med en manuell växellåda.

Honda CR-V 2,2 i-DTEC Elegance Automat
Motor: 2,2 liters turbodieselmotor på fyra cylindrar med 16 ventiler, dubbla överliggande kamaxlar och laddluftskylare.
Max effekt: 110 kW(150 hk) vid 4 000 rpm
Max vridmoment: 350 Nm vid 2 000 rpm
Transmission: Femstegs automatväxellåda
Toppfart: 187 km/h
Acceleration: 0–100 km/h på 10,6 sekunder
Förbrukning: 0,74 liter per mil (enl. Honda) på blandad körning
Bränsletank: 58 liter
Yttre vändradie: 5,5 meter
Markfrigång: 170 millimeter
Mått: längd 457 cm, bredd 182 cm, höjd 167,5 cm, hjulbas 263 cm
Vikt: tjänstevikt 1782 kilo, totalvikt 2 200 kilo
Släpvagnsvikt med B-körkort: 1 280 kilo
Pris på testbilen: 307 900 kronor inklusive moms

Plus:
Bilen får dra 1 280 kilo med vanlig B-körkort
Rymligt baksäte
Låg ljudnivå

Minus:
Trösklar vid insteg och ursteg till kupén
Låg markfrigång
Litet handskfack

Honda har släppt en uppdatering av deras CR-V där den största nyheten är att man kan få automatväxellåda till dieselalternativen också.

Rymlig förarplats med gott om benutrymme.

I bagaget finns ett hyllplan som är lätt att ta bort om man önskar. Det tål en belastning på tio kilo.

Uppe framför innebackspegeln finns ett solglasögonfack som även kan bli en konversationsspegel.

Relaterade artiklar