ANNONS

Lastvänlig och praktisk

I fjol släppte Ford en ny version av sin skåpbil Transit Connect. En lastvänlig skåpbil med låg bränsleförbrukning men med trång kupé.

Ford Transit Connect är en av skåpbil i Fords transportbilsutbud. Den har en lastvolym på 2,8 kubikmeter och får lasta 695 kilo som maxlast. Den finns med två olika dieselmotorer på antigen 90 hästkrafter eller 110 hästkrafter. Testbilen NilehnTeknik provkörde hade det större motoralternativet. Ska man dra släp samtidigt som man har en hög lastnivå inne i skåpet, så kommer nog de 20 extra hästkrafterna väl till pass. När vi provkörde så är det med tomt skåp och då har den inga problem med att klara tempot i dagens trafik. Fjädringen är hård men givetvis anpassad för att man ska kunna lasta 695 kilo där bak utan att fjädringen ska slå igenom. Samspelet mellan koppling, växellåda och motor fungerade fint och bilen upplevs lättkörd.
Mitt första intryck när jag ser nya Ford Transit Connect är att bilen var ganska kantig. En front med raka linjer och en ganska rak framruta förstärker intrycket.
Den stora raka framrutan ger dock god sikt från förarplats vilket underlättar körningen. Sikten bakåt är värre, bilen har inte glas i bakdörrarna som standard och ytterbackspeglarna är ganska små. Det finns dock en liten spegel under som är vidvinkel vilket är ett klart plus. Förarplatsen upplevs ganska trång och det är inget snack om att Ford har satsat på lastutrymmet i första hand. För en längre personer så blir det svårt att hitta bekväma arbetsställningar då förarsätet har kort justeringsmån i längdled. Ratten är både teleskopisk och justerbar i höjdled vilket underlättar komforten och körställningen lite. Sätena är ganska hårda och lite korta i sitsen vilket ger lite stöd för benen när man kör. Däremot så har förarstolen armstöd vilket är skönt så man kan vila den ena armen. Mellan framstolarna finns myntfack, burkhållare och uppe i instrumentpanelen finns ett fack för dokument. Jag hade gärna velat ha något större fack mellan sätena för förvaring. I överkant av kupén finns ett stort fack där man kan ha pärmar och likande.
Ford Transit Connect går att få i två olika karosstyper, lång och kort. Testbilen är den korta modellen. Här är lastvolymen 2,8 kubikmeter och maximala lastlängden 165 centimeter. Väljer man istället den långa versionen kan man last föremål på 190 centimeter och har en total lastvolym på 3,7 kubikmeter istället. Man får då även lasta 50 kilo mer men får också en mindre smidig bil och vändradien ökar med 50 centimeter. Oavsett vilken modell man väljer så finns det plats för två europallar i lastutrymmet. Prisskillnaden är 12 000 kronor mellan de båda modellerna.
Som standard ingår det dörr på högra sidan av skåpet för i och urlastning. Vill man sedan ha dörr på båda sidorna så är det extrautrustning. Bakdörrarna går att öppna i 180 grader vilket är bra om man ska backa till någon lastkaj. I skåpet finns 6 lastöglor jämtfördelade över golvytan. Last måtten mäter vi till 115 centimeter i höjd och 121 centimeter i bredd mellan hjulhusen. I sidodörren är det 51 centimeter på smalaste punkten.  Ford Transit Connect finns i två utrusningsnivåer, bas och trend. Den korta basmodellen med den lilla motorn kostar 140 000 kronor exklusive moms.

Plus:
Växel indikator
Effektiv defroster på framrutan
Kupévärmare med timmer.

Minus:
Ingen girafflucka som standard
Tråkig interiör
Inlastningshöjd 62 centimeter i skåpet.

Fakta:

Ford Transit Connect 110 T 220

Motor: Fyrcylindrig rad dieselmotor på 1,8 liter med turbo och intercooler
Max effekt: 81 kW (110 hk) vid 3 500 rpm
Max vridmoment: 280 Nm vid 1 500- 3200 rpm
Transmission: Femväxlad manuell låda
Toppfart: 164 km/h
Acceleration: 0–100 km/h på 14,4 sekunder
Förbrukning: 0,60 liter per mil (enl. Ford) på blandad körning
Bränsletank: 60 liter
Yttre vändradie: 5,5 meter
Markfrigång: 166 millimeter
Mått: längd 427,5 cm, bredd 179,5 cm, höjd 181,5 cm, hjulbas 266,4 cm
Vikt: tjänstevikt 1545 kilo, totalvikt 2240 kilo
Släpvagnsvikt med B-körkort: 1260 kilo
Pris på testbilen: 160 000 kronor exklusive moms

Några begagnade exempel med liknande utrustning. Källa www.blocket.se
Priserna är exkl moms.

Modell             Årsmodell     Mil     Pris (kr)
Ford Transit Connect LX 1,8 D           2003        3 600    65 000
Ford Transit Connect 1,8 TDCi            2006        7 000    89 000
Ford Transit Connect LX 1,8 TDCi      2008        800             124 800

Ford Transit Connect finns i två karossmodeller. Denna modell är den korta och har då en lastvolym på 2,8 kubikmeter och en maxlast på 695 kilo.

Ford Transit Connect finns i två karossmodeller. Denna modell är den korta och har då en lastvolym på 2,8 kubikmeter och en maxlast på 695 kilo.

Ingen farthållare, vid längre körningar så är det en skön avlastning för föraren.

Ingen farthållare, vid längre körningar så är det en skön avlastning för föraren.

Med bakdörrar som går att öppna i 180 grader så är lastutrymmet lätt att lasta i.

Med bakdörrar som går att öppna i 180 grader så är lastutrymmet lätt att lasta i.

Motor- och kupévärmare med timmer är standard på Ford Transit Connect

Motor- och kupévärmare med timmer är standard på Ford Transit Connect

Relaterade artiklar