Svensk Ekologisk Bosarpkyckling – nu i Asien
Det stora intresset för svensk Ekologisk Bosarpkyckling öppnade upp för nya exportmöjligheter på den internationella mässan Natural & Organic Products Asia (NOPA) i Hong Kong i förra veckan.
NOPA är en av Asiens största mässor för ekologiska livsmedel och intresset för svensk Ekologisk Bosarpkyckling har varit långt över förväntan bland inköpare från olika delar av Asien.
– Sverige har ett mycket gott rykte generellt. Vi anses ha hög matsäkerhet och vi har kommit väldigt långt i arbetet med nollvision för antibiotika. Vidare kan vi säkerställa att produkterna är fria från GMO och salmonella. Även den svenska KRAV-certifieringen är en central garant för produktens kvalitet, säger Christian Gylche, ansvarig för djuromsorg på Kronfågel.
Efterfrågan av ekologiskt öppnar upp för export
Välståndet i Asien ökar stadigt vilket medför att allt fler människor har råd att välja produkter och livsmedel med en högre kvalitet. Matkulturen har en stor plats och många värderar naturliga, hälsosamma och trovärdiga livsmedel – gärna ekologiska. Det finns en hög efterfrågan på importerad mat från norra Europa. Detta skapar exportmöjligheter för svenska företag, som kan erbjuda ekologiska livsmedelsprodukter av hög kvalitet.
– Det är otroligt spännande att få vara med på den här resan, där fler i världen får smaka vår absolut finaste kyckling, ekologisk och KRAV-märkt Bosarpkyckling, säger Magnus Lagergren, VD på Kronfågel.
Framgång på asiatiska marknaden
Ekologisk Bosarpkyckling är medlem i branschorganisationen Organic Sweden, som bland annat arbetar för ökad export av svenska ekologiska livsmedel.
– De svenska ekoföretagens framgångar på den asiatiska marknaden visar att våra svenska mervärden; naturlighet, renhet och hållbarhet är centrala konkurrensfördelar. Dessutom stärker den ekologiska certifieringen intresset och förtroendet för produkterna både hos inköpare och slutkonsument, säger Charlotte Bladh André, VD för Organic Sweden.