I dagens program redogör vi för den överenskommelse som skett mellan EU och Ukraina samt kompensation till de fem länder som lider av importen från öst och så handlar det...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Onsdagens program handlar om att det är sent vårbruk i många delar av landet, vi har pratat med en lantbrukare utanför Falköping som precis har kommit igång. Glada bonden och...
I dagens program handlar det om en ny tjänst för automatiserad klimatberäkning på gårdsnivå och om nya rön som tyder på att växter låter när de är stressade.
Trots att marknadsbedömare trott att botten var nådd för spannmålen så fortsatte priserna nedåt. Nu ser de bara ut att kunna öka om vi får torrt väder eller att konsumtionen...
I dagens program handlar det om att danska kor hamnar i Ryssland, vi drar vinnaren i förra veckans söndagstävling samt sammanfattar denna veckans viktigaste nyheter i ett svep.
I lördagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om läget i fält för rapsen och så besöker vi ett modernt tjeckiskt lantbruk.
I dagens program handlar det bland annat om Länsstyrelsernas stärkta djurskyddsarbete och om klimatförändringarnas påverkan på äppelodlingarna.
Räntan höjdes i går med 0,5 procent och Lantbruksnytt pratar i dag med en ekonom på Sparbanken Syd om hur lantbrukare ska agera nu och så var vi med när...
Senaste inslagen
Minskad traktorförsäljning har inte drabbat alla
Prisnivån kan hålla i sig över årsskiftet
KLF ser ut att gå mot rekordskörd
Fina skördar runt Malmö
Minerade fält och dykande priser
Tre skånska vargangrepp under en dag
Skördestart i nordöstra skåne
Registrering av utsädessorter med genetisk mångfald en god idé
Kalkylen ser bra ut för fiskproduktion
Fabeos hybridaktioner
Svenskodlade rädisor väntar på efterfrågan
Minimalt underhåll på spridaren
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.