I dagens program tittar vi på en tork som byggts ut och byggts om för att klara mer spannmål. Vi får också veta mer om ett nytt projekt för att...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Midsommarafton med Lantbruksnytt innebär ett besök på sockerbruket i Örtofta, där våren varit intensiv för att säkerställa en mer stabil produktion under kommande kampanj. Vi får också följa med när...
I dagens program besöker vi ett av alla de mindre livsmedelsföretag som drabbats hårt i coronakrisen, närmare bestämt Brekeriet bryggeri. Vi får också höra mer om hur lång blomning säkrar...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att det ser ut att bli en ovanligt spretig höstveteskörd i år, åtminstone i Västra Götalandsområdet. Skördeuppskattningar från ett hundratal fält visar på avkastningar mellan...
I dagens program tittar vi på blastkrossning i potatisodlingen som fått ett uppsving i och med att Reglone är på väg bort. Och en vildsvinsnatt planeras i Södermanlands län. Hundratals...
Ny vecka med Lantbruksnytt. Idag startar vi med en rapport från spannmålsmarknaden, och ny forskning menar att kor släpper ut mindre växthusgaser än tidigare beräknat.
Välkomna till Lantbruksnytt söndag. Idag bjuder vi på ett nyhetssvep från veckan som gått.
I dagens program handlar det om rätt mellangröda vid rätt tidpunkt vid conservation farming och om hur en kombination av två växtoljor har visat goda resultat för svampbekämpning i ekologiska...
Senaste inslagen
Minskad traktorförsäljning har inte drabbat alla
Prisnivån kan hålla i sig över årsskiftet
KLF ser ut att gå mot rekordskörd
Fina skördar runt Malmö
Minerade fält och dykande priser
Tre skånska vargangrepp under en dag
Skördestart i nordöstra skåne
Registrering av utsädessorter med genetisk mångfald en god idé
Kalkylen ser bra ut för fiskproduktion
Fabeos hybridaktioner
Svenskodlade rädisor väntar på efterfrågan
Minimalt underhåll på spridaren
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.