I onsdagens program kan vi konstatera att vi börjar gå mot varmare tider och i förra veckan var det säsongspremiär för svenska jordgubbar från Eriksgården som är odlade i växthuset...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Efter fyra år är tävlingen Rapsmästaren tillbaka, anmälan öppnade idag. Och i betodlingen har försök med insådd av vårkorn visat bra effekt mot jordflykt och minskning av skador från insekter.
Trots rapporter om minskande världslager på vete så föll priserna på spannmål i världen. Vi ser nämligen ökande lager av både majs och soja.
I dagens program berättar vi om att livsmedelspriserna kommer att falla under året och varför och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Polen har stoppat import av ukrainskt spannmål och agerar på egen hand för att stötta sitt jordbruk, helt i strid med EU. Och vi tittar på en klassisk traktor med...
En tredjedel av Ukrainas jordbruksmark kommer inte att kunna nyttjas i år. Ett krigsdrabbat vårbruk är igång men det råder brist på pengar och kvävegödsel. I Sverige är biogas beskattad...
Priset på växtskyddsmedel stiger till i år och Lantbruksnytt pratar med Johannes Åkerblom som är växtodlingschef på Lantmännen och så gör vi ett återbesök på Gårdsfisk då intresset för fiskarna...
I dagens program berättar vi om en gård som satsat på vallinsådd på hösten i stubb eller i höstspannmål. Det är en fördel när det är torrår. Åsa Odell ser...
Senaste inslagen
God kalvhälsa och diversifierad produktion
Skurar och värme – då trivs potatisbladmögel
Planerad cyberattack mot Lantmännen
Kooperativt Eko-mejeri en möjlighet
Mycket torrt på Öland – igen
John Deere visar upp ny tröska
Djurgård kan bli stortillverkare av kompostprodukt
Markpackningen ett större problem än vi tror
Inga autonoma traktorer från Väderstad
Minskad lönsamhet för maskintillverkare
Årets ärtskörd ser ut att bli stor och söt
Bättre sorter med teknikens hjälp
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.