Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Dagens program handlar om arbetet med handlingsplanerna för gris, nöt och lamm. Huvudmålet, att öka svensk köttproduktion börjar nu bli verklighet. Och i måndags träffades Europas jordbruksministrar i Bryssel. Många...
I dagens program tittar vi på en dansk uppfinning som ska mäta flytgödselns näringsvärde enskilt för varje tunna, med exaktare och billigare teknik än vad som finns idag. Och så...
I dagens måndagsintervju möter vi Skånemejeriers ordförande Anders Rolfsson. Och så tar vi oss en titt på spannmålsmarknaden.
I dagens program redogör vi för hur Sverige ställer sig till förslagen inför de nya förhandlingarna om EUs jordbrukspolitik och så summerar vi livsmedelsmässan Grüne Woche, som stänger i morgon...
Per Landén berättar om reducerad jordbearbetning vid jordbearbetningsdagen på Alnarp och så blir det lite politik från Grüne Woche.
Lantbruksnytt rapporterar om att försäljningen av ekologiska livsmedel når nya rekord och så kikar vi på Norges monter på Grüne Woche.
I dagens program träffar vi Johan Dalén, vd för svensk minknäring, som kommenterar händelserna i Norge där den nya regeringen föreslår att minknäringen ska läggas ned. Vi ska också tillbaka...
I dagens program är vi på plats under Grüne Woche i Berlin för att se Sveriges återkomst på mässan. Det blir också en rapport från 2017 års kvävegödslingsförsök och mer...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Intresset att teckna fastpris till skörden 2022 är inte så extremt trots höga priser
Maskinutveckling
Sverige officiellt fritt från BVD
Swedish Agro Machinery nära vinst
Allt talar för fortsatt prisrally på spannmål
Ny biostimulant i höstraps
Kriget slår mot Eu:s lantbruk
Livsmedelssuveränitet för EU krävs i krisen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.