I dagens program är vi med vid potatissättning på Bjärehalvön och så tar vi del av nya tips vad gäller gödsling till ekologiska odlingar.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Plöj ner lantbruksfilmen och få näring till jorden. I dagens program besöker vi Gaia som har uppfunnit ett biomaterial som man hoppas skall minska användandet av plast i lantbruket. Vi...
Det finns en chans att vi snart kommer se en nedgång i gödselpriserna – men inte förrän om ett par månader. I dagens program får vi höra mer om världsmarknadsläget...
Vår gäst idag är Håkan Håkansson från HIR Skåne, han skall få berätta hur det går i vårbruket så här långt.
På Söderberg och Haak i skånska Rinkaby valde man i år att tidigarelägga maskinvisningen och vi på Lantbruksnytt var med där, lördagen den första mars.
I dagens program får vi höra om bristen på slaktare och styckare som har fått HK Scan att satsa på en egen utbildning. Vi har även besökt ”Årets omläggare” -...
I dagens program får vi tips på hur lantbrukare kan öka den biologiska aktiviteten i jorden, och därmed öka skörden. LRF Skåne har tagit fram en krisplan för lantbrukare som...
Efter flera års problem med insektsangrepp i rapsen, nu kommer nya rön för att bekämpa skidgallmyggan och så är Lantbruksnytt med på Mjölkens dag i Riksdagen där återigen handlingskraft efterfrågades...
Senaste inslagen
Massey Ferguson Experience Tour
Nu är Spångboda lantbruks nya smågrisstall färdigt
Nygammal lantbruksdäckstillverkare
När skall man vaccinera mot blåtunga?
Lättskruvad potatisupptagare från Ropa
Kameror styr munstyckena
AI i kalvstallet
Tävling i ekologisk vallodling
Nybyggt stall för am-kor
Få en gammal spruta modern
Vad forskningen säger om am-kor
Potatisupptagardemo på nordiska mästerskapet i plöjning
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.