Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I lördagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om Farmers frists maskinutbud och om Hushållningssällskapets nya odlingsteknik för att undvika vildsvinsskador i växande gröda.
I fredagens program handlar det om kvävepriserna efter att Europa klarat av vinterns gaskris samt om den på grund av elpriserna något försenade tomatsäsongen på Tomatens hus.
Vårbruket är igång i Skåne. Lantbruksnytt besöker Nilssons Maskinstation i fält i dagens program som även handlar om den förestående tjurauktionen i Gunnarp där cirka 100 godkända köttrastjurar ska gå...
I onsdagens Lantbruksnytt träffar vi Farmers first som vill modernisera den svenska lantbruksmaskinhandeln. Och Växa Sverige söker fler avbytare i stora delar av landet.
Imorgon får man börja sprida gödning på fälten igen, Yara berättar vilka förutsättningar som krävs och om sitt nya system för kväveupptagskartor. Och SLU-projekt mot matsvinn i fält har skapat...
Nyheter på spannmålsmarknaden gjorde att vi såg fallande priser. Kombinationen med en stärkt krona gjorde fallet ännu brantare.
I Lantbruksnytt i dag handlar det om ett nytt preparat till raps som medför att grödan kan ta upp kväve från luften och så sammanfattar vi som vanligt några av...
Lördagens Lantbruksnytt handlar om en ny unik statistikrapport från Gård och djurhälsan som ska följa svenska besättningars hälsoläge och produktionsresultat. Samt att en svensk studie ska ta reda på det...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Australien avlar på värmetåligare mjölkor
En miljon i omsättning genom mikroskalig odling
Växande grönsaksodling i staden
Kriget fick spannmålspriserna att slå i taket
Ny combi sår 18 ha per timme
Rekordstort intresse för N-sensorn
Energi och bränslepriset slår hårt mot lammproduktionen
Kampen mot rotgallnematoderna går vidare
Mer behövs än krisstöd
Mindre traktor för mjölkgården
EU vill straffa länder som inte bidrar
Kalkylen för fiskproducenter ser bra ut
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.