I dag fortsätter vi utfrågningen av våra riksdagspolitiker. Varje måndag fram till valet sätter vi fokus på en ny fråga inom de gröna näringarna och idag ska det handla om...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program tar vi en titt på John Deeres nya Expert Alert som nu testas i Sverige. Vi får också lära oss om riskerna med en allt för tidig...
I dagens program ska vi ta oss en titt på Danmarks markvildslag som ger fastighetsägare möjlighet att gemensamt planera sina viltvårdsinsatser. Ett system som skulle kunna användas även i Sverige....
Vi besöker Gudrun Hagman Eriksson, Fåravelsförbundets nya ordförande hemma på gården i Närke och så tittar vi på försök med anpassad kvävegödsling i höstvete.
I dagens program tar vi en titt på Autosmart som nu satsar på lantbruket. I förra veckan lanserade företaget fem nya produkter inom lantbruket som förhoppningsvis ska underlätta rengöringen. Vi...
I dagens program följer vi med på charolaisuppfödarnas världskongress som nu för första gången har arrangerats i Sverige. Och i Köinge utanför Ullared utnyttjar Martin Johansson betet maximalt med rätt...
I dagens program startar vi vår valbevakning och första frågan att svara på är hur Sveriges självförsörjning ska se ut. Och så blir det även en titt på spannmålsmarknaden.
I dagens program tittar vi på ny teknik från Datalogisk som ger lantbrukaren en detaljerad bild över ogräsbeståndet i fältet. Något som ska kunna minska användandet av herbicider med upp...
Senaste inslagen
Regelmiss medför att AB kan äga åkermark
Sverige ser positivt på nytt godkännande för glyfosat
Ny vd för Lantmännen
Hot mot djurproducenter drabbar hårt
Se vad som krävs av dig och din gård för att bli fiskbonde
Klimat negativt för djurhållning vid 2030
Använd all tillgänglig teknik för att sänka kostnaderna
Miljardstödet börjar redan i sommar
Analysera och planera dig genom krisen
Bra år i ryggen även för Arla Sverige
Kvävestrategier för 2022
Stabilt år för Arla trots pandemi och inflation
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.