Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Vi inleder veckan med det senaste från spannmålsmarknaden. Där kan vi konstatera att priset på raps fallit rejält den senaste tiden och har nu halverats jämfört med för ungefär ett...
I dagens program handlar det om ASF i Singapore vilket medfört att Filippinerna stoppat all import av griskött från landet och så har vi en nyhetssammanfattning från veckan som gått.
I dagens program besöker vi en lite udda animalieproducent. Lantbruksnytt besöker nämligen Bengts Bison och så berättar en skånsk lantbrukare om sina strategier inför kommande odlingssäsong.
Investeringsviljan minskar till följd av räntehöjningarna. I dagens program ger Sparbanken Skåne sin syn på den ekonomiska utvecklingen. Och så ska ett nytt kunskapsnav stärka konkurrensen inom primärproduktionen.
VikingGenetics snabbar på processen för att föda upp högproducerande, fodereffektiva och lågutsläppande kor. Om detta handlar dagens program som även redogör för resultatet av den senaste Lantbruksbarometern från Sparbankerna.
I onsdagens Lantbruksnytt kikar vi på bladmögelresistent King Edward som finns färdig på SLU. Men den får inte säljas då den klassas som GMO. Samt att lantbrukare var mer benägna...
Ordentligt med kvävegödsling och gärna radmyllad sådan, kan i år bli lönsamt för betodlare. Och vi har tittat på John Deeres uppdaterade exakthack som för många kan vara en kapacitetshöjare.
Spannmålspriserna på börsen på väg nedåt, liksom gödningspriset. Och LRF:s näringslivsindex visar mörk framtidstro hos företagare i grön näring.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Stora pengar att spara på rätt hantering av stallgödsel
Rätt inredning i grisstallet bidrar till maximerad kapacitet
Främja arbetsmiljö och grishälsa med modern teknik för grisstall
Grönt fokus i EU:s nya ordförandeskap
Politiken satsar på biogas
Stor stärkelseskörd trots tufft år
Stor potential och ökade risker i årets växtodlingssäsong
Svensk ärtproteinfabrik invigd
Vårbruket tjuvstartas i Hovby
Nya möjligheter med uppgraderad biogas på gårdsnivå
Betodlarnas nya generalsekreterare
Öppet hus helgens höjdpunkt i Hötofta
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.