I dagens program får vi veta hur det blir i sommar på Borgebyfältet efter det att mässan ställts in. Dryckesproducent positiv till nya lagförslaget för rättvisare affärsmetoder i livsmedelskedjan.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program om att höstgrödorna ser ut att ha goda förutsättningar trots att det kan se lite visset ut i fält på sina håll, en långsam värmeökning i vår...
I dagens program rapporterar vi om ett kraftigt ökat intresse för att söka utbildningar på naturbruksgymnasier och så ser vi på nya möjligheter att bekämpa ogräs i specialgrödor.
Det är nu hög tid att planera avelstjur till årets beteckningar, Lantbruksnytt är med HKScan vid besiktning av tjurar. Och så berättar vi om ett nytt SLU-projekt som handlar om...
Även om maxtaket för ersättning i viltskadelagen är slopat sedan 1 mars är det inte så stor skillnad när det gäller ersättningen för exempelvis rovdjursstängsel och så tittar vi på...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt. Idag rapporterar vi om både höga spannmålspriser och oljepriser.
I dagens lantbruksnytt gör vi en återblick i veckan som gått, potatissättning, lönsamhet för mjölkföretagare, nya Claas Arion och mer i nyhetssvepet.
Intresset för mekanisk ogräskontroll ökar nu i Sverige. På nederländska Steketee ser man en ökad efterfrågan i alla möjliga grödor. Och av sötlupin, åkerböna och gråärt görs svenskodlad färs som...
Senaste inslagen
Allt talar för fortsatt prisrally på spannmål
Ny biostimulant i höstraps
Kriget slår mot Eu:s lantbruk
Livsmedelssuveränitet för EU krävs i krisen
Dela upp inköpen och spara pengar
Kriget i Ukraina - liten påverkan för svensk livsmedelsförsörjning
Stort intresse för Naturbruksprogrammet på Önnestadsgymnasiet
IPCC larmar om akut klimatkris
Australien avlar på värmetåligare mjölkor
En miljon i omsättning genom mikroskalig odling
Växande grönsaksodling i staden
Kriget fick spannmålspriserna att slå i taket
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.