Jordbruksverket föreslår att gårdsstödet vid 2023 skall minska till förmån för prestationsbaserade miljöersättningar. Och Gunnars Maskiner var tidigt ute med uppkopplade maskiner. Smarta system som kan larma serviceverkstaden om fel...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt måndag bjuder på en kort nyhetsuppdatering med start i det senaste om vad som hänt på spannmålsmarknaden.
I dagens program sammanfattar vi veckans nyhetssändningar i ett längre svep. Hur skall man lösa ökad mjölkproduktion? Är skiftarbete i verkstan framtiden? Och hur skall EUs höga ekologiska mål i...
I dagens program om EU-kommissionens målsättning att en fjärdedel av EUs jordbruksmark ska odlas ekologiskt redan 2030 och vi dimper också ner i det lokala vårbruket, mitt i maltkornssådden hos...
I dagens program om Gunnars Maskiner som startar upp med skiftarbete för att öka servicen till kunderna. Och hur Arla vill gärna se investeringar i svensk mjölkproduktion öka med 50...
Torsdagens program handlar om att det behövs betydligt fler nya koplatser för att bibehålla mjölkproduktionen på dagens nivå. Men svårigheter vad gäller finansieringen ställer till det. Att bygga stall för...
I dagens Lantbruksnytt handlar det om mjölkpris. Det blev en rejäl höjning av mjölkpriset tack vare stort tryck på världsmarknaden. Farm to Fork debatterades i forumet för framtidens lantbruk under...
I dagens program rapporterar vi om hur Jordbruksverket utökar arbetet med smittspårning vad gäller fågelinfluensa och så berättar företrädare för Skånesemin hur det kan bli fler unga mjölkföretagare i landet.
Senaste inslagen
Se vad som krävs av dig och din gård för att bli fiskbonde
Klimat negativt för djurhållning vid 2030
Använd all tillgänglig teknik för att sänka kostnaderna
Miljardstödet börjar redan i sommar
Analysera och planera dig genom krisen
Bra år i ryggen även för Arla Sverige
Kvävestrategier för 2022
Stabilt år för Arla trots pandemi och inflation
Nya gödselregler från första mars
Åkermarken steg med 4 % i fjol
Finlira och prissäkra i årets växtodling
Tuffa tider för grisproducenter utan eget foder
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.