Hästunderstödd terapi visar att samspelet människa och djur kan påverka både kropp och själ. Utanför Veberöd i Lunds kommun ligger Humlamaden, och dit kommer deltagare med bland annat stressrelaterad psykisk...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Projekt Romeo är nu avslutat och vi har träffat Sveriges nötköttsproducenter som konstaterar att det blev en succé.
Vi är med när Grimme demonstrerar sina potatisupptagare i Danmark.
Göma har nu sålt egenproducerade gödseltunnor i ett år. I dagens program berättar företaget hur deras maskiner tagits emot av kunderna. Hushållningssällskapet på Österlen har startat en ny försöksring som...
I dagens program får vi vara med under prisutdelningen i Bologna när Case IH Maxxum 145 Active Drive blev utsedd till Årets Traktor 2019. Vi får också höra om hur...
I dagens Lantbruksnytt får vi en rapport från den italienska lantbruksmässan Eima. Vår reporter Anders Niléhn är på plats nere i italienska Bologna och berättar vad som händer på mässan....
Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson ger sin syn på spannmålsmarknaden just nu. Fendt 313 Vario som är sist ut i vår presentation av finalister till Årets Traktor 2019.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.
I dagens program ska vi ta oss till visningsringen på Elmia lantbruk. Bedömningen av köttdjur är en av höjdpunkterna på mässan. Vi satte oss på läktaren tillsammans med Per Mårtensson,...
Senaste inslagen
Spannmålspriserna står sig
Potentiell brist på vissa sorter vårspannmålsutsäde
Flexibel tork för varierade partier
Ett kilo slaktkroppstillväxt per dag
Biokolanvändning i lantbruket ger miljönyttor
Rätt preparat på rätt ställe
Myndigheterna fruktar fler fall
Exakt sådd med stor kapacitet
Arla miljardsatsar för miljön
Tufft år för stärkelsepotatis
Skogen – kornas räddare i nöden
Såmaskin med stor kapacitet
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.