Storskalig produktion av foderprotein från svart soldatfluga startar i Danmark. Och Nordens bästa gymnasieutbildning för servicetekniker inom lantbruks- och entreprenadmaskiner finns också i Danmark. Vi har träffat en av eleverna...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program om att mycket tyder på att lantbruksmaskinförsäljningen kan gå riktigt bra under 2024. Nästa år kan vi också få se ett nytt effektivt sätt att sprida flytgödsel.
En ny standard är klar för att lyfta det svenska nötköttet. Lantbruksnytt pratar med SLU i Skara och så besöker vi en lantbruksmaskinåterförsäljare som inte anser att lantbrukarna utnyttjar all...
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om deklarationen där tipset är att riva upp den. Det handlar också om framtidens solcellsparker där LRF förutspår att de kommer vara många...
I dagens program handlar det om hur Claas konstruerat transmissionen i nya Xerion 12.650 samt Hardis nya större växtskyddssprutor i Aeon-serien.
I Lantbruksnytts juldagsutsändning blir det en rapport från spannmålsmarknaden där samtliga pilar pekar nedåt.
I dagens program berättar vi om tonvis globalt matsvinn samt en sammanfattning av veckans viktigaste nyheter.
I Lantbruksnytts utsändning dan före dopparedan besöker vi Ormastorps gård som känner sig trygga med att Nordic Sugar kommer ta kampanjen i hamn. Det handlar också om sådden av höståkerbönor,...
Senaste inslagen
Arla miljardsatsar för miljön
Tufft år för stärkelsepotatis
Skogen – kornas räddare i nöden
Såmaskin med stor kapacitet
Tysk grisproduktion under förvanlding
Ärtsäsong blev besvikelse
Evobib för alla arbeten
Rekordstor jakt på vildsvin 2020
Nytt modernt lager lönar sig
Grisar som kretslopp
Tyskt verktyg för snabb och precis jordanalys
Vikande lönsamhet för lantbruket
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.