Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Massey Fergusons 8S265 traktor blev årets traktor 2021. Nu kommer fler modeller i den nya S-serien. Och blastdöding utan Reglone är ingen omöjlighet, det finns flera sätt som visat sig...
Närmare titt på nya New Holland T7 i dagens program. Vi får också veta mer om en ny testanläggning för produktion av biogas till fordonsgas på gårdsnivå.
Stora maskiner i fokus i onsdagens Lantbruksnytt. Det handlar om John Deeres uppdaterade midjestyrda traktorer och om Claas förbättrade nya storbalspressar.
Dikning, vildsvin och digitalisering i fokus när Regeringen förstärker landsbygdsprogrammet. Värmen och torkan har liksom för spannmålen även påverkat potatisen, Lyckebys första provgrävning visar på mindre skörd än femårsgenomsnittet.
Måndag och ny vecka som börjar med ett kortare nyhetssvep där vi startar med det senaste som skett på spannmålsmarknaden.
Veckan lider mot sitt slut och vi rundar av med en tillbakablick på några av veckans höjdpunkter.
I dagens program besöker vi Potatisodlarnas demoodling där man kan se en del konsekvenser där svampen tagit över.
Lyckeby och HIR-Skåne har presenterat resultat från årets försök i stärkelsepotatis. I dagens program besöker vi även Swedish Agro Machinery vars produktportfölj nu är komplett.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Prisvärd maskin – gör ett gott jobb
Cyberattacker en risk i mer digitalt lantbruk
Drönare håller fälten fria från viltskador
Uppstartsproblem på sockerbruket
Sverige får egen dataplattform för lantbruket
Begränsad vildsvinsstam kräver ny typ av jakt
Nya utbildningar för grisnäringen
Roboten allt vanligare på svenska fält
Ökat tryck i stenutlösningen
Dansk kampanj i kamp mot ASF
Länsstyrelsen inspirerade ekoodlarna
Gödseln är 50 procent dyrare
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.