I dagens program påminner vi om sista dagen för årets SAM-ansökan och så sammanfattar vi veckans viktigaste nyheter.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om att det finns risk för vattenbrist i sommar. Vi pratar också med företrädare för Maskingruppen om förändringarna i lantbruksmaskinbranschen.
I dagens program handlar det om framgångsfaktorerna för en lönsam mjölkproduktion och att Landshypotek menar att lönsamheten i lantbruket är för svag i förhållande till kapitalbindningen.
Världsmarknadspriset på socker stiger och ligger nu på den högsta nivån på flera år. Delta i verksamhet på Grön Arena gård, ett steg på vägen till arbete för nyanlända.
Stort intresse för Fjälkeröds specialbyggda spridare och vattenspridare i äppelodlingen skall skydda känsliga knoppar mot frosten.
I dagens program berättar vi om optimering av maskiner och rätt inställningar, FarmSigt-gruppen på Gunnars Maskiner är tillgängliga 365 dagar per år mellan 7 och 19. Lastmaskinen är ett viktigt...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt och vi har en riktigt matig rapport från spannmålsmarknaden där det just nu är stor aktivitet.
I dagens program har vi några viktiga råd inför säsongens växtskyddsarbete och så sammanfattar vi som vanligt några av veckans viktigaste nyheter.
Senaste inslagen
Mikroplast i långliggande försök
Kluvna knölar i Lyckebys potatisförsök
Slopa beteskravet för mjölkkor
Nya ersättningarna för miljöytor
Tidigare äppelskörd än normalt
Mellangrödan ska ha stor utsädesmängd
Odlingskoncept inom potatis- och grönsaksodling
Arlas ambassadörer ska öka förståelsen kring mjölkproduktion
Stabilt halvårsresultat för Arla
20 % ner för Pöttinger
Rapsmästaren 2024 har gått i mål
Lyckebys första provgrävning
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.