SLU vill starta utbildning för civilingenjörsutbildning och synbara skillnader med Yaras PK-strategi på Borgeby fältdagar. Det är rubrikerna i fredagens Lantbruksnytt.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Hos Foodhills i skånska Bjuv rullar nu tröskorna för att skörda ärtor. Men det har varit en tuff start på årets ärtskörd. Vi besöker Axima, ett lantbruksmaskinföretag som växt snabbt...
Viltskadorna har fördubblats på sex år, Lantbruksnytt redogör för skadorna och så besöker vi gropen på Borgebyfältet, en gammal favorit som får en del nyheter i år.
Vi tittar på en produkt som heter Quaterna och som ökar jordens förmåga att lagra både kol och vatten och så går vi igenom en skördetröska och tittar på viktiga...
Ny vecka och vi börjar med att berätta hur spannmålsmarknaden står sig inför den kommande skörden.
Rise startar centrum för cybersäkerhet. En neutral partner som kommit långt inom säkerhetstekniken och så sammanfattar vi några av veckans nyheter.
Idag tittar vi på ett utvärderingsförsök i pivotbevattning med testgrödorna vårvete och sockerbetor. Jaktförordningen för utfodring av vilt ändras och SVA delar ut gratis trikintester för vildsvin.
Idag berättar vi om Metsjö vagnar, där Swedish Agro Machinery ska överta agenturen vad gäller större vagnar för lantbruket. Inom kort presenteras fler samarbetspartners för Metsjö. Och pandemin gav en...
Senaste inslagen
Ingesson Maskintjänst - torrt hö
Maskinmarknaden CarliAgri
Koloradoskalbaggen
Rinkaby Maskin
Hårdare straff för djurrättsbrott
Fendt produktnyheter
Regen Farmer-digital Agroforestry lösning
priset på gödsel är högt nu. Då gäller det att använda produkterna rätt. Yara ger råd inför hösten.
Bekämpningsstrategi mot blåklint i höstvete
Fendt presskonferens
Ökad odling ger dyrare gödsel
Ingen landsbygdsminister oroar.