Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Lantbruksnytt var på på plats på lantbruksmässan DLG Feldtage i Tyska Erwitte. Och vi ger en inblick kring läget i spannmålsmarknaden för juni utifrån senaste USDA-rapporten och den senaste tidens...
I dagens program återvänder vi till sockerbetsförsöken utanför Staffanstorp men den här gången för att titta på ny teknik och så berättar en av Arlas mjölkproducenter vad han anser om...
Årets skörd av gröna ärtor började denna veckan och Lantbruksnytt var på plats och så ger LRF:s ordförande Palle Borgström sin syn på utfallet i EU-valet.
Förstaskörden blev bra i Skåne. Lantbruksnytt besöker Vankivagården som även bygget ut stallarna just nu och så besöker vi ytterligare en mjölkproducent i dagens program, den här gången för att...
Spannmålspriserna fortsätter att falla men än är det inte för sent att sälja. Finland vaccinerar djurskötare mot fågelinfluensa. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program handlar det om att det danska slakteriet Tican ökar resultatet trots kraftigt minskad volym. Dessutom är det en nyhetssammanfattning från veckan som gått och en söndagstävling.
Centerns toppkandidat till EU-valet, Emma Wiesner, vill se fler svenska parlamentariker ta fajten i jordbruksfrågorna nere i Bryssel. Och Lantbruksnytt var med när vårens första Traktorcafé anordnades i skånska Gärds...
Inför EU-valet har vi pratat med Miljöpartiet vill göra det ekonomiskt fördelaktig att kunna bruka jorden på ett sätt som möter klimatkrisen. Rosenqvists Irrigation är involverade i Näringsbevattningskonceptet.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Julgransupplevelse säljer bäst
Bra flyt i betkampanjen
Saffransroboten som skall revolutionera lantbruket
Styrräntan bör fortsätta ner
Euromilk Rino slår konkurrenterna på fingrarna
Beredskapssatsningar kan ge stöd för investeringar
Blåtunga lägeskoll inför våren
Fastpris på spannmål inte tillräckligt bra
Wallins traktor ökar sina traktorandelar i nordöstra Skåne
Svensk grisproduktion måste öka
JCB kör på som vanligt
Rekordår för Lyckeby
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.