I dagens program om Newcastlesjuka hos värphöns i Östergötland. Nytt innovativt grisstall visades upp i Koberg, Sollebrunn. Nästan var fjärde vara i dagligvaruhandeln är nu butikernas egna varumärken, så kallade...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Med möjlighet att lagra energi i marken blir förnyelsebara energikällor attraktivare. Norska Green Farming har en lösning som vi berättar om i dagens program som även handlar om en mycket...
Idag kan vi berätta hur ett digitalt samarbete ger lantbrukaren total koll på skörderesultatet. Lusern kan komma att bli en välkommen förstärkning på de norrländska vallarna efter ny SLU-forskning.
Företag på landsbygden är sämre än företag i städerna på att utnyttja skattesystemet till sin fördel. Det berättar representanter för Agrifood economics centre i dagens program som även handlar om...
Under måndagen får vi se hur spannmålsmarknaden reagerar på det faktum att Ryssland inte vill förlänga avtalet där ukrainsk spannmål kan skeppas ut från Svarta havet. Under fredagen hann börserna...
I dagens Lantbruksnytt sammanfattar vi det viktigaste från veckan i ett nyhetssvep.
I dagens Lantbruksnytt om att det lönar sig att förhandla för att få ut mer i arrendeavtal för solceller på mark, eller att bygga själv. Vi har också tittat på...
I dagens program om Arlas klimatbonus för Arlagårdar som sänker sitt klimatavtryck. Och efter fem säsonger ska Foodhills ha sin första odlarträff.
Senaste inslagen
Oljemarknaden
Ombyggd betsåmaskin
Rapsläget i tidig vår
Äppelodlingen i milt vårväder
Östergård utökar sin potatisodling
Sprutkurs
Brist på arbetskraft
Sprutskador
Maskinfirmorna
Grön Arena
Betsådd på Söderslätt
Grisproducent om coronascenarion
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.