Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program så deltar vi på en seminariedag om biologisk bekämpning. Dessutom har vi varit med när Grimme hade öppet hus i sin fabrik i tyska Damme.
I dagens program lär vi oss olika spruttekniker och hör om fördelar och nackdelar med bland annat droplegs och släpduk. Dessutom rapporterar vi om fler maskinnyheter från den tyska mässan...
I dagens Lantbruksnytt berättar CNHs redskapschef om affären med Kongskilde och så innebär den svaga lönsamheten inom mjölkproduktionen att många kvigor slaktas. – Det är ett hot mot det svenska...
I dagens program berättar Kronfågels vd Magnus Lagergren om företagets nya slakteri och så har vi varit på en temadag med Landsföreningen Sveriges Maskinstationer där det pratades om säkra drag.
Forskare vid SLU vill ta Flugan Black Soldier till Sverige för att göra avfall till foder och så tittar vi på utfodringslösningar som sparar tid och drivmedel på EuroTier i...
I dagens program fortsätter vi vår rapportering från Eurotier där vi spanar in Delavals nya gödselrobot. Dessutom berättar vi om den senaste skördestatistiken från Jordbruksverket.
I dagens program får vi en rapport från den tyska inomgårdsmässan Eurotier. Dessutom berättar vi att den tidiga frosten i söder ställer till det för bland annat sockerbets- och potatisodlare.
Att funktionstesta växtskyddssprutan är numera obligatoriskt, Lantbruksnytt har pratat med Christer Johansson, maskinkonsulent på Jordbruksverket om detta. Och så har vi en rapport från lantbruksutställningen Eima i Bologna.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Jordbruksmarkens användning 2020
AVOXA ny herbicidprodukt
Lokal matkasse uppsving i krisen
Cirkulärt jordbruk Jordberga
Köldknäpp i äppelblomningen
Utsädesnyhet hos Scandinavian Seed
Klimatkollen
Tillväxtbolaget gjorde förvärvet möjligt
Färskpotatisen upp på Bjäre
Val av såtidpunkt för höstvete
Flygande start för Tillväxtbolaget
Timac Agro försök
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.