Vi tittar på hur ärtor i växtföljden kan ha sina ekonomiska fördelar. Och djuren spelar stor roll för ett hållbart lantbruk och behövs för att nå EU:s direktiv i restaurering...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Stor solcellspark stoppad i Skåne, men unikt projekt med solbruksanläggning är under uppförande och söker nu en aktör för drift av anläggningen. Frågan om kontrakterat fastpris har börjat komma och...
Det var ett utmanande år i fjol, det syns även i Sverigeförsöken som finns tillgänglig nu och så tittar vi på en märklig teknik som heter Quantum bio growth solutions...
Dagens program handlar om att ett nytt regelverk innebär möjlighet till kraftigt ökade stöd för gårdsbaserad fiskproduktion och så kan ökad vallodling i slättbygder bidra till positiva klimateffekter och lönsamhet.
Tågerups Trädgård satsar på ätbara plantor, i början på mars började man odla jordgubbsplantor för första gången. Och vi tittar på bakteriebaserad teknik från Syngenta, kvävefixering på naturlig väg, som...
Veckan inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsbörserna.
I dagens program handlar det om AI i mjölkstallet, en nyhetssammanfattning från veckan som gått och så har vi som vanligt en söndagstävling.
I lördagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det o ett fall i förvaltningsrätten som ska reda ut reglerna för visning av djur. Det handlar också om de 70 miljoner ägg vi...
Senaste inslagen
Minskad maskinproduktion
Naturrestaureringslagen antagen
SFO ger lägesrapport på höstrapsen
Bakterie från komage i BASF-projekt
Investeringsviljan har börjat komma tillbaka enligt OP maskiner
Ytterligare ett pivotsystem är uppe
Test med sort och radavstånd i raps
Mer svensk mjölk i svensk ost
Läget i Rapsmästartävlingen
21 nominerade till final
Löpande service i ärtskörden
Pivotbevattning blir allt populärare
Tidigare intervjuer
Trädgårdsmästaren John Taylor har börjat odla äpplen och räknar med att leverera sina första flaskor med cider till våren. I dagens måndagsintervju ska vi höra vilka utmaningar den här sortens odling medför
Vilka effekter har gaucho-förbudet fått för årets betsäsong? Och hur ser branschen på framtiden? I dagens måndagsintervju har vi bjudit in Fredrik Larsson från Betodlarnas styrelse för att höra efter.
I dagens måndagsintervju möter vi LRFs nytillträdda vd, Anna-Karin Hatt. Hon berättar om sin syn på LRFs utmaningar och vad organisationen behöver fokusera på framöver.
Vi bjöd in forskaren Karolina Östbring från Lunds universitet för att höra hur hon tror att vi i framtiden kommer kunna använda raps som människoföda och inte bara oljeproduktion.
Tävlingen Rapsmästaren har startat och intresset verkar vara rekordstort. Hör tävlingsledare Albin Gunnarsson berätta om mästerskapet och om situationen för svensk rapsodling i stort.
Vad ska man tänka på när man utformar arrendekontrakt? Vilka är fallgroparna? Och kan vi vänta oss att arrendepriserna går upp eller ner framöver? Dagens måndagsgäst Caroline Weibull-Göransson har svaren.
I dagens måndagsintervju tar vi upp en livsviktig resurs, vatten. För vattenförsörjning är en fråga som diskuteras allt mer intensivt inom lantbruket. Vi bjöd in Malin Magnusson från Sweco för att höra mer om utmaningar och möjligheter på området.
Afrikansk Svinpest sprids över världen. Till måndagsintervjun har vi bjudit in Karl Ståhl från Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för att prata om riskerna för spridning till Sverige, och vilka förebyggande åtgärder som görs här.