Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Dagens program handlar om att ett nytt regelverk innebär möjlighet till kraftigt ökade stöd för gårdsbaserad fiskproduktion och så kan ökad vallodling i slättbygder bidra till positiva klimateffekter och lönsamhet.
Tågerups Trädgård satsar på ätbara plantor, i början på mars började man odla jordgubbsplantor för första gången. Och vi tittar på bakteriebaserad teknik från Syngenta, kvävefixering på naturlig väg, som...
Veckan inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsbörserna.
I dagens program handlar det om AI i mjölkstallet, en nyhetssammanfattning från veckan som gått och så har vi som vanligt en söndagstävling.
I lördagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det o ett fall i förvaltningsrätten som ska reda ut reglerna för visning av djur. Det handlar också om de 70 miljoner ägg vi...
Fortsatta framgångar för danska fältrobotar och ett för långsamt minskande livsmedelsavfall. Så lyder huvudrubrikerna i fredagens utsändning av Lantbruksnytt.
I torsdagens program handlar det om det stundande EU-valet samt om Vistagårds gris som nu vill samla fler aktörer för att bredda utbudet.
Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson förklarar den senaste tidens prisuppgång i dagens program som även handlar om att EU:s restaureringslag läggs på is, något som välkomnas av många lantbrukare.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Test med sort och radavstånd i raps
Mer svensk mjölk i svensk ost
Läget i Rapsmästartävlingen
21 nominerade till final
Löpande service i ärtskörden
Pivotbevattning blir allt populärare
Absolut Farmers är igång
Näringsbevattning har många fördelar
Oroligt spannmålspris
DLG Feldtage 2024
Mjölkproducent positiv till Arlas Klimat- och miljömål
10 procent av normal dos
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.