I dagens Lantbruksnytt besöker vi Karlfeldts gård där skörden av höstkorn drog igång i fredags. Efter ett år kraftigt präglad av torkan så öppnade sig himlen lagom till att tröskan...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dag fortsätter vi utfrågningen av våra riksdagspolitiker. Varje måndag fram till valet sätter vi fokus på en ny fråga inom de gröna näringarna och idag ska det handla om...
I dagens program tar vi en titt på John Deeres nya Expert Alert som nu testas i Sverige. Vi får också lära oss om riskerna med en allt för tidig...
I dagens program ska vi ta oss en titt på Danmarks markvildslag som ger fastighetsägare möjlighet att gemensamt planera sina viltvårdsinsatser. Ett system som skulle kunna användas även i Sverige....
Vi besöker Gudrun Hagman Eriksson, Fåravelsförbundets nya ordförande hemma på gården i Närke och så tittar vi på försök med anpassad kvävegödsling i höstvete.
I dagens program tar vi en titt på Autosmart som nu satsar på lantbruket. I förra veckan lanserade företaget fem nya produkter inom lantbruket som förhoppningsvis ska underlätta rengöringen. Vi...
I dagens program följer vi med på charolaisuppfödarnas världskongress som nu för första gången har arrangerats i Sverige. Och i Köinge utanför Ullared utnyttjar Martin Johansson betet maximalt med rätt...
I dagens program startar vi vår valbevakning och första frågan att svara på är hur Sveriges självförsörjning ska se ut. Och så blir det även en titt på spannmålsmarknaden.
Senaste inslagen
Näringsbevattningens praktiska delar
MP vill stödja mindre och mellanstora lantbruk
Norrmejerier - bättre cybersskydd för livsmedelsföretag
Moderaternas kandidat inför EU valet
Socialdemokraterna inför EU-valet
Sockerbetorna har växt rejält i maj
Kd vill se mindre överstatlighet i EU
Lantmännens vinst minskar 14 %
Doktorsavhandling för slaktsvin i grupp
Vänsterpartiet vill se mer stöd till miljönytta
Ekolution växer med hampan
3,2 miljoner i stipendier per år
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.