Rotgallnematoder är ett stort bekymmer och i dagens program berättar Carin Bunnvik, enhetschef växtregelenheten, Jordbruksverket om problemen och så besöker vi en lammproducent för att höra hur ökat pris på...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Traktorerna från Deutz-Fahr ökade med 47,1 procent i Sverige i fjol. Lantbruksnytt möter ansvarig för dessa traktorer på generalagenten Söderberg & Haak och så berättar Svensk Fågels vd att det...
Vi inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden som under den senaste tiden inte följt analytikernas prognoser.
I dagens program ser ni ett nytt MaskinTest. Den här gången är det den nya modellen 5S145 Exclusive från Massey Ferguson. Och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Större intresse för fiskodling än vad Gårdsfisk och HK Scan kan ta emot. Bevisligen så lockar den attraktiva kalkylen. Länder som inte bidrar ska straffas när EU skruvar upp ambitionerna...
Lantbruksnytt fredag handlar om att Sverige säger ja till Glyfosat då konsekvenserna utan det blir för stora samt att det finns flera fördelar med att ha lantbruksfastigheter i bolag.
Hot mot djurproducenter drabbar hårt och skifte i Lantmännens ledning är huvudrubrikerna i torsdagens Lantbruksnytt.
Intresset för att odla fisk på lantbruk ökar. Det är inte så konstigt. Kalkylen är bra, det framgår i dagens program och så handlar det om framtida klimatproblem och hur...
Senaste inslagen
Arlabonde om Sommarmjölk
Placerad flytgödsel
Arla satsar på sommarmjölk
Mobila torkar
Betodlarnas stämma 2018
Vårbruket i Halland
Uppbyggnad efter brand del 5
Mjölkbönder kritiska till Jordbruksverkets tävling
OLW odling 2018
Kartläggning av maskinhaveri
Lantbruksbarometern
Mjölkens dag
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.