Positiva tongångar i lantbruket trots utmanande år visar Lantbruksbarometern, men investeringsviljan har varit lägre. Och årets betkampanj blev tack vare rekordhög tillväxt under hösten en av de bästa någonsin.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det bland annat om att den svenska importen gör att vårat antibiotikaavtryck ökar. Vi får också veta mer om hur pandemin försvårar för utländsk arbetskraft.
Vi börjar veckan i Lantbruksnytt med ett nyhetssvep, det senaste från spannmålsmarknaden, bronsplacering för sockerbetsskörden, och fortsatta problem med spridningen av fågelinfluensa.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans höjdpunkter.
I dagens program får vi veta hur det blir i sommar på Borgebyfältet efter det att mässan ställts in. Dryckesproducent positiv till nya lagförslaget för rättvisare affärsmetoder i livsmedelskedjan.
I dagens program om att höstgrödorna ser ut att ha goda förutsättningar trots att det kan se lite visset ut i fält på sina håll, en långsam värmeökning i vår...
I dagens program rapporterar vi om ett kraftigt ökat intresse för att söka utbildningar på naturbruksgymnasier och så ser vi på nya möjligheter att bekämpa ogräs i specialgrödor.
Det är nu hög tid att planera avelstjur till årets beteckningar, Lantbruksnytt är med HKScan vid besiktning av tjurar. Och så berättar vi om ett nytt SLU-projekt som handlar om...
Senaste inslagen
Jordbearbetning
Bil & Maskin i Helsingborg
Sommarens jordgubbsbrist
Bevattningsdammbygge Gotland
Sockersbetsrapport
Marknadsläget för spannmål
Gröna Innovationsgruppen fokuserar på affärsmöjligheter
Fördelar med nya Top 962
Lyckad satsning på vinterlamm
Om vattenbristen på Falbygden
Bevattningsförsök på durumvete på Gotland
Odla oljerättika som vanlig gröda
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.