Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program sammanfattar vi veckans nyhetssändningar i ett längre svep. Hur skall man lösa ökad mjölkproduktion? Är skiftarbete i verkstan framtiden? Och hur skall EUs höga ekologiska mål i...
I dagens program om EU-kommissionens målsättning att en fjärdedel av EUs jordbruksmark ska odlas ekologiskt redan 2030 och vi dimper också ner i det lokala vårbruket, mitt i maltkornssådden hos...
I dagens program om Gunnars Maskiner som startar upp med skiftarbete för att öka servicen till kunderna. Och hur Arla vill gärna se investeringar i svensk mjölkproduktion öka med 50...
Torsdagens program handlar om att det behövs betydligt fler nya koplatser för att bibehålla mjölkproduktionen på dagens nivå. Men svårigheter vad gäller finansieringen ställer till det. Att bygga stall för...
I dagens Lantbruksnytt handlar det om mjölkpris. Det blev en rejäl höjning av mjölkpriset tack vare stort tryck på världsmarknaden. Farm to Fork debatterades i forumet för framtidens lantbruk under...
I dagens program rapporterar vi om hur Jordbruksverket utökar arbetet med smittspårning vad gäller fågelinfluensa och så berättar företrädare för Skånesemin hur det kan bli fler unga mjölkföretagare i landet.
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där det blev en ny vecka med fallande priser.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans höjdpunkter.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Mekanisk bekämpning av ärter
Lantbruksplastens miljöpåverkan
Amazones nya plog
Nya regelverk för drönare
Sniglar i höstraps
Tröskning hybridkorn
NovaCut
Holmsbergs gård
Quadtrac
Morotsupptagare
Syngenta sprutteknik
MacDon
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.