I dagens program tar vi del av ett rapsförsök som fullständigt havererat. För det gäller att ha tillräckligt många år mellan rapsodlingarna annars kan klumprotsjuka ställa till stora problem. Vidare...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt har vi träffat två företag som rör sig i skilda världar. På Väderstad har produktionen rullat på som vanligt under coronapandemin, Mats Båverud, vd på Väderstad berättar...
Ny vecka med Lantbruksnytt. Dagens program innehåller ett kortare nyhetssvep med start i en rapport från spannmålsmarknaden. Priset på spannmål har stigit till följd av försvagad svensk krona.
Vi sammanfattar veckans nyheter i svepet.
I lördagens Lantbruksnytt har vi har pratat med ägaren till en maskinstation som kör första säsongen med en Väderstad Tempo precisionssåmaskin och har sått sex olika grödor. Märkningen ”Från Sverige”...
I dagens Lantbruksnytt tittar vi på en ny dansk fågelskrämma med inspelade varningsljud och nödrop från artspecifika fåglar som testas i svenska fält. Ogräsproblematiken i lökodlingen blir allt värre för...
Risken är stor att glyfosat försvinner när nuvarande godkännande löper ut, en grupp som får det svårt då är de växtodlare som tillämpar conservation farming.
Och nya bromskrav på traktorer...
I dagens program redogör forskare om hur man kan förutspå vädret på riktigt och så ska gratis rådgivning via Landsbygdsprogrammet ge mer kunskap om den egna gårdens natur- och kulturvärden.
Senaste inslagen
Övervakningsmast från Safe Solutions
John Deeres nya rotortröska
Normalskörd trots vattenbrist
Smidig försäljning med Skira Handel
Fin rapsskörd i Vellinge
Övervakningssystem för lantbrukare
Mekanisk bekämpning av ärter
Lantbruksplastens miljöpåverkan
Amazones nya plog
Nya regelverk för drönare
Sniglar i höstraps
Tröskning hybridkorn
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.