För eko-odlare gör stödet för mellangrödor som kom förra året att det blir mer flexibelt att plocka in mellangrödor och få ersättning. Och svensk grisnäring står inför många utmaningar, antalet...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Veckan med Lantbruksnytt inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där analytikerna börjat vackla kring vilket håll spannmålspriserna bör gå framöver.
Dagens program handlar om dispensansökan för att sprida gödsel efter sista spridningsdatum, något som är aktuellt efter en blöt sensommar och höst och så blir det som vanligt när det...
EU:s nya djurskyddslagstiftning drar ut på tiden och i Sveriges riksdag debatterades det i veckan vad som kan ske i Sverige under denna utdragna process och så handlar dagens program...
I går kväll kom en USDA-rapport för oktober och i dagens program låter vi Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson kommentera den och så går vi långt under marken för att se...
Staketet runt Fagerstazonen har börjat byggas nu. Lantbruksnytt rapporterar från första stolpen som slås ner och så tittar vi på möjligheten att använda betblast till biogasproduktion.
McCormick har inte sålt en enda traktor i Sverige i år men genom stora satsningar på teknikutveckling hoppas man ändra på det. Och Agricam vill fasa ut whiteboarden från svenska...
Svenska Entadia exporterar grisatassar till Afrika men är även stora vad gäller export av havregryn och det är inom det senare man tänker sig växa internationellt. Om det handlar dagens...
Senaste inslagen
Lennardssons maskin och lantbruk
Vårbruket hos Lyckås morötter
Deutz-Fahr nya jättefabrik
Lammlyftet
Stadsnära lantbruk
LRF val
Storbrand i Texas
Tekniskt rapsmöte i Alnarp
Energikartläggning
Bekämpa blågrå rapsviveln
Bondeprotest mot nya E22
Insekter som foder
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.