I dagens Lantbruksnytt berättar vi om LRF:s stormöte kring torkans effekter på växtodling och grönsaksproduktion. Vi har även träffat äppelodlare som har haft ett minst sagt ovanligt år. I äppelodlingarna...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program kan vi berätta att enligt Jordbruksverket blir årets spannmålsskörd 75 procent av det normala. Enligt myndighetens chefsekonom får vi vänta med att se hur stor ekonomisk påverkan...
Valdagen närmar sig och vi på lantbruksnytt fortsätter vår politikerutfrågning. Idag ligger fokus på den fossilfria omställning av lantbruket som riksdagen har beslutat om.
I dagens program besöker vi Norregården. En gård med stark miljöprofil som visar att ekologi och ekonomi inte behöver vara några motsatser. Vi fortsätter vårt möte hos uppfinnaren Mats Andersson...
I dagens Lantbruksnytt pratar vi med Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson om årets skörd, prisrörelser på spannmål och vad växtodlare har att tänka på just nu. Vi träffar även en riktigt...
I september förväntas EU:s medlemsländer klubba igenom ett beslut som innebär att man inte längre kommer provta djur som tas över landsgränserna för vissa sjukdomar. I dagens program hör vi...
I dagens program följer vi upp hur senapsskörden på Petersborg blev och så tittar vi närmre på ett forskningsprojekt där smart teknik ersätter djurskötaren vad gäller övervakning och kontroll.
I dagens program besöker vi ett fält med kärnmajs i Skåne för att se hur det klarat årets torka och så går vi igenom regelverket för att få hjälp att...
Senaste inslagen
Positiv effekt med räntekampanjer
Tidig start för årets ärt sådd
30 år med struts
Lantbrukardrivet projekt mot renkavle
Nyheter inför Borgeby Fältdagar 2024
Intensiv underhållsperiod i Örtofta
SJA mer aktuella an någonsin
Lyckeby ökar odling av gensaxad potatis
Fortfarande osäker framtid om skattebefrielsen på biogas
Bristande dokumentation vid installation av solceller
Autonomt lantbruk är bättre för alla
Skyddad EU-beteckning för Gotlandslins
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.