Dagens program handlar om att växtförädlingen är inne i spännande teknologisk utveckling och att fårnäringen fruktar att ny klövsjukdom ska sprida sig i Sverige.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I torsdagens Lantbruksnytt berättar vi om stoppet för uppfödning av minkar under hela 2021. Ett hårt slag för minknäringen som ändå har förståelse för beslutet. Det går motigt för EKO-marknaden...
I dagens program om resistensproblematiken i renkavle. Jordbruksverket har i undersökningar hittat en mutation som sticker ut. Och vi tittade närmre på en av de första traktorerna ur Massey Fergusons...
Mycket spannmål i lager har fått problem med insekter. Nomus har aldrig tidigare haft så mycket att gasa. Och så är det full fart i växthusen där det odlas tomater.
En ny vecka med Lantbruksnytt. I rapporten från spannmålsmarknaden kan vi konstatera att priserna vänt neråt för första gången på lång tid.
I dagens program sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser och så påminner vi om EuroTier digital som är i första halvan av februari.
I Lantbruksnytt idag berättar vi om hur coronapandemin blev en språngbräda för Vikentomater. Och större arealer höståkerböna såddes under fjolåret i Sverige. Scandinavian seed har hittat en bra böna för...
I dagens program om hur Brexit försvårat för importörer av Skotsk potatis och från Plantkongressen rapportras om gräsprotein som alternativ till soja.
Senaste inslagen
ISOBUS i nya AVR
Foodhills investerar för framtiden
Guld till Proceed
Projekt för robustare ekologiskt utsäde
Ny serie tröskor från Case IH
Svensk ost lockar trots utländsk konkurrens
Nya anläggningar invigda - Lantmännen Maskin
Största montern på Agromek
Lantbrukets dag i Riksdagen 2024
Rådgivarens syn på generationsväxlingen
Förbered er inför generationsväxlingen
Blanda och utfodra samtidigt
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.