Rise har invigt sitt kunskapsnav och berättar i dagens program hur det ska stärka svensk animalieproduktion och så återvänder vi till Hammenhög för att se hur Lemkens såmaskin kan trimmas...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Danish Crowns koncernchef berättar i dagens program om de problem dansk grisnäring har i dag och hur det kommer att lösa sig framöver och så tittar vi på en helt...
I dagens program tittar vi på hur traktor och maskin kan samarbeta även om det är olika fabrikat och så handlar det om solceller och växtodling i kombination.
I dagens Lantbruksnytt om varför svenska grisproducenter tröttnar trots att lönsamheten är god. Den svaga svenska kronan skapar goda förutsättningar för europeiska lantbrukare att köpa mark i Sverige.
Färre intressenter och svårare finansiering. I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om hur marknaden för lantbruksfastigheter nu börjat gå neråt under hösten. Vi besöker också Söderberg och Haak för...
Veckan med Lantbruksnytt inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där rapsen gjort ett rejält dyk.
I dagens Lantbruksnytt handlar det om ett projekt på Aarhus Universitet där man testar tång i fodret för att minska metanavgången från mjölkkor och så blir det som vanligt en...
Charoliasföreningen arrangerade höstauktion för kvigor och Lantbruksnytt var med och så handlar dagens program om de ökade stölderna av GPS och annan elektronik ute på lantbruken.
Senaste inslagen
Tekniken bakom bevattningsdammar
Halva spannmålsskörden uteblev
Bevattningsdammar kan säkra produktionen
Cameleon blir modernare
Lantbrukets dag i Riksdagen 2023
Ny ordförande i Sveriges Jordbruksarrendatorer
Svårt bedöma räntenedgången
Swedish Agro Machinery på rätt väg
Pressat läge och sämre framtidstro hos lantbrukare
Personalvård – lika viktigt som vård av grisarna
Lantbrukets plats i vattenhierarkin
Smarta lösningar för vattnet i fält
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.