Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program får vi höra hur Lyckeby Starch med ett snitt på ungefär 11 ton handelsstärkelse per hektar går mot ett normalår och hur slumpvisa jordprovtagningar i Skåne och...
I dagens Lantbruksnytt har vi besökt sockerbruket i Örtofta. Årets sockerbetskampanj ser ut att bli lång, dels på grund av inkörningsproblem på fabriken men även för att årets skörd ser...
I dagens program berättar vi bland annat att svenska ekobönder får mindre stödpengar jämfört med grannländerna och om ett nytt projekt skall samla kunskap om mellangrödor i ett webbaserat verktyg.
Förhållandevis stabilt mjölkpris de senaste två åren, men enligt Sveriges mjölkbönder är det fortfarande för lågt för att mjölkbönderna ska tjäna några pengar. Och mellangrödor i grönsaksväxtföljden skall ge bättre...
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda...
Glada Getens Gårdsmejeri upplever ett ökat intresse för getter och efterfrågan på produkter. En SM-medalj för ostkakan på fjällkomjölk är också positivt för verksamheten.
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om HIR Skåne som investerat i en centerpivotanläggning på deras försöksgård i Kristianstad. Med hjälp av cornerarmen lyckas man täcka in 90 procent av fältet,...
I dagens Lantbruksnytt har vi tjuvkikat på CLAAS CEMOS som skall presenteras under Agritechnica, en helt ny mjukvara för traktorer som hjälper dig att ställa in traktorn för optimal körning....
Svenskafoder

Senaste inslagen

Bygger ny spannmålsanläggning
Valtra låter redskapet ta över traktorn
Mer återvinning av lantbruksplast möjlig
Fendt vidareutvecklar elektrisk traktor
Klara gården - även vid brist på energi
Ett guld och 17 silver på Agritechnica 2023
”Chefen” återvänder till Finland
Bra flyt i fabriken och stigande sockerhalt i fält
Intressant serie från Fendt – nya 600 Vario
Oengagemang orsak till minskad EKO-areal
Hybrid CVT från Steyr skall möta lantbrukares behov
Kraftpaket från Case IH i nya Quadtrac 715
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.