I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta att länen i mellersta Sverige har störst andel ekologisk jordbruksmark. Skåne och Blekinge hamnar i botten på listan.
Vi gör ett återbesök hos lantbrukare...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Det blev inte så smärtsamt när Findus lade ner skånsk ärtodling. Nu är Foodhills på gång i stället. I år odlas 2 300 hektar konservärtor och de vill fördubbla den...
I dagens Lantbruksnytt handlar det om god efterfrågan på svenskt griskött, även om det ibland kommer annan information i medierna. När mjölkpriset var lågt växlade nya generationen på Holmryds gård...
40 miljoner kronor i ett nytt kostall. Lantbruksnytt besöker Christoffer Johansson som tror på svensk mjölk i framtiden. Och så besöker vi några lantbrukare som gått samman i ett gemensamt...
Vi inleder en ny vecka med Lantbruksnytt och den inleds som vanligt med en nyhetssammanfattning och en rapport från spannmålsmarknaden.
På söndagar sammanfattar vi veckans nyheter i svepet.
I lördagens Lantbruksnytt har vi tittat på en kaliumprodukt från Perstorp som kan öka avkastningen med upp till fyra procent i potatisodling. Ekologisk produktion skall öka i Sverige och enligt...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om betodlarnas nya kontrakt med Nordic Sugar. Den stora förändringen blir för dem som vill teckna treårigt variabelt pris. Vi kikar också på en ny...
Senaste inslagen
Ny ursprungsverifiering av griskött
Ekolutions hampasatsning
Tröska för det mindre lantbruket
Continental tror på lantbruket
Traktorer på 150 hästar plus ska gå på diesel
Kvernelands mekaniska radrensare
Fortsatt god efterfråga på svenskt kött
Linsodling utmanar
Lägeskontroll på Kärrfästegården
Nytt center för baljväxtinnovation
Stort fokus på klimat och miljö
Ny importör för Deutz-Fahr tjuvstartar
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.