Ledarskap är viktigt för ett lantbruksföretag med anställda. Lantbruksnytt var med vid ett ledarskapsceminarium på Alnarp. Och så är det en del betodlare som väljer att sluta, men det bekymrar...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Att odla fisk på gården innebär utnyttjande av gamla tomma lokaler. Till år 2018 kan det bli en stor verksamhet i landet. Och så besöker vi HK Scans slakteri i...
I dagens program, det skånska slakteriet Sjunkaröds avtal med Coops Änglamark har resulterat i ökad efterfrågan på KRAV märkt kött. Och så kan samarbetet mellan forskare och lantbrukare bli bättre...
I dagens program fortsätter bevakningen från Växjö möte där experterna pratat om hur lantbruket ska agera för att inte tära allt för mycket på fosforlagret i jorden och så berättar...
I dagens program gör vi ett besök på Växjö möte. Det handlade en hel del om höstrapsskörden som halverats på sina håll, trots olika behandlingar. Dessutom har vi träffat en...
I dagens program har vi besökt Tågerups trädgård som ökat sin odling av julstjärnor till nästan en halv miljon i år, men lönsamheten per blomma är låg. Dessutom har vi...
I dagens program tittar vi på solceller, en lönsam investering på ett lantbruk som förbrukar mycket el. Och så kommer den sista rapporten från årets Agromek.
I dagens program är vi med vid nötköttdagen i Alnarp, där det är positiva tongångar och så har vi ännu en rapport från Agromek, som stänger i dag fredag.
Senaste inslagen
Spannmålslagren har fallit två år i sträck nu
Lantbruksmaskiner blir inte billigare
Kraftåtgärden: tamgrisarna skall avlivas
Autonoma satsningar
ASF påverkar svensk grisslakt
Ny ogräsharv från Pöttinger
Stort intresse för majsdagen
Självgående spruta med variabel spårvidd
EU ser över vargens skyddsstatus
Många nya Fendt i år
Lantbruksnytt 10 år
Framtiden för automatisk mjölkning i stor skala
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.