I dagens program sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program berättar vi att auktionsåret blev annorlunda och lär förändra lantbruksauktionerna även i framtiden. Det handlar också om sådd före eller efter skörd när det kommer till mellangrödor.
Dagens program handlar om att växtförädlingen är inne i spännande teknologisk utveckling och att fårnäringen fruktar att ny klövsjukdom ska sprida sig i Sverige.
I torsdagens Lantbruksnytt berättar vi om stoppet för uppfödning av minkar under hela 2021. Ett hårt slag för minknäringen som ändå har förståelse för beslutet. Det går motigt för EKO-marknaden...
I dagens program om resistensproblematiken i renkavle. Jordbruksverket har i undersökningar hittat en mutation som sticker ut. Och vi tittade närmre på en av de första traktorerna ur Massey Fergusons...
Mycket spannmål i lager har fått problem med insekter. Nomus har aldrig tidigare haft så mycket att gasa. Och så är det full fart i växthusen där det odlas tomater.
En ny vecka med Lantbruksnytt. I rapporten från spannmålsmarknaden kan vi konstatera att priserna vänt neråt för första gången på lång tid.
I dagens program sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser och så påminner vi om EuroTier digital som är i första halvan av februari.
Senaste inslagen
Sverigepremiär på Horsch Fortis
Perenna grödor och svensk forskning
ISOBUS är nu tillgängligt för Cameleon
Radrensdemon sätter press på tillverkarna
Rosenqvist Irrigation till Tyskland
Gropen på Borgeby
Brandskyddet minskar skadekostnaderna
Större intresse för biostimulanter
Mindre grundvatten på sommaren
Nöjda utställare på Borgeby Fältdagar
Stabilt med slaktanmälningar
Låga grundvattennivåer och risk för vattenbrist