Eftersom de flesta lantbruk drivs i enskild firma så blir en konkurs mycket förödande för lantbrukaren som riskerar att förlora allt. I dagens program besöker vi Ackordcentralen som menar att...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program kommer vi att berätta om att det för nötköttsproducenter nu lanseras ett helt nytt uppföljningsprogram för både bruksbesättningar och avelsbesättningar. Vi hör även hur en del offentliga...
Ännu ett år har gått med Lantbruksnytt och idag på nyårsafton passar vi på att summera året som gått. Vi gör det genom att titta på de inslag som ni...
Potatis är den stora passionen på Larsviken. I dagens söndagsprogram får vi höra om deras potatissamling som består av 550 sorter. Vilken är din favoritpotatis?
Idag ska vi möta ett par mathantverkare som börjar tillverka egen stekost hemma på mjölkgården.
Vi har gjort ett besök hos Degeberga Kött & Chark för att se hur de förbereder sig inför julförsäljningen.
LRF Konsult redogör för alla nyheter inom skatte- och bokföringsregler inför 2019, och nyttigt att tänka på innan årsskiftet.
Julstjärnan är en självklar del av julen för många. I dagens Lantbruksnytt ska vi besöka Tågerups Trädgård för att höra hur arbetet med att driva upp de populära krukväxterna går...
Senaste inslagen
Tio sprutor visar vad de kan inom precisionssprutning
Smågrisbristen
Unga har sämre kunskap om matsvinn
Pressa oljan själv och tjäna pengar
700 kronor per hektar för klimatcertifikat
Gårdsinitiativet
Varva skapar betestjänst för jordhälsa
Upp till 1 100 kronor per hektar för att binda kol
Ekobot bygger ny autonom mekanisk radrensare
Mörk tid för livsmedelsföretagen
Efterlängtade fältdagar tjuvstartade
Ny köttras betar på Övedskloster
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.