I dagens Lantbruksnytt har vi träffat LRF och pratat om EU:s nya jordbruksbudget. Den kommer att innebära förändringar. Enligt LRF är det både på ont och gott.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om ett nytt utbrott av fågelinfluensa och brist på veterinärer som kanske inte är en brist ändå.
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt. I dagens rapport från spannmålsmarknaden kan vi konstatera att det är fortsatt uppåt på de internationella spannmålsbörserna.
I dagens program, EU:s djurvälfärdsmärkning har fått motstånd, vi sammanfattar också veckans viktigaste nyheter i vårt svep.
I dagens program gör vi återbesök hos lantbrukare Peter Andersen i skånska Tomelilla, en relativt ny potatisodlare till Lyckeby som ökade sin odling med över 60 procent till 2020. Och...
Gott nytt 2021! I årets första program berättar vi om att det kan finnas en ljusning för ekomjölken. Arla har planer på export.
Majoriteten av de svenska nötkreatur som slaktas går igenom utan anmärkningar. I dagens program redogörs för slaktdata.
Jordbruksverkets chefsveterinär Håkan Henriksson berättar om nackdelen med en stor vildsvinsstam i händelse av att ASF kommer till landet och så fick en mjölkföretagare i Sala rätt i en dom...
Senaste inslagen
Sverigeaktuell såmaskin från Lemken
AR-glasögon till mjölkproduktionen
Tillräckligt med spannmål i världen
Förarlösa traktorer från Horsch
Högavkastande ekokor på egenproducerat foder
Nyheter från Pöttinger
Torkans följder i Fältrapporten
Komplett uppställning på dansk mässa
Körslättsgård uppmanar till sötlupin
Ekologisk svampodlare vill växa
Sverigepremiär på Horsch Fortis
Perenna grödor och svensk forskning
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.