I dagens program berättar Mats Jönsson på Lemken om deras nya såmaskin Solitair DT och så tittar vi på hur jord förflyttas på ett bra sätt när matjord skrapas ihop...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I onsdags kväll kom USDA-rapporten för juli och Lantbruksnytt pratar med Lantmännen om aktuella händelser på den internationella spannmålsmarknaden och så förevisar Växa fördelarna med AR-glasögon i mjölkbesättningen.
Lantbruksnytt besöker Högalid på Österlen som försöker producera allt foder i egen regi till sina högavkastande ekologiska mjölkkor och så berättar representant för Horsch om deras projekt med autonoma traktorer.
Starten av växtodlingssäsongen med det torra varma vädret har gett sämre spannmålstillväxt, löss, grovfoderbrist och halmbrist. Och vi har tittat på Pöttingers nya bandsträngläggare Mergento samt Jumbo 8000-serien med 65...
Lantbruksnytt besöker Körslättsgård som har erfarenhet av lupinodling. Tidigare odlades enbart till foder men nu även till livsmedelsindustrin. Och så gör vi ett återbesök på danska MarkDemo som arrangerades utanför...
I dagens program rapporteras från spannmålsmarknaden då FAO dragit upp den förväntade veteskörden i världen denna säsong vilket fått utgående lager att öka och så handlar det om tillverkare av...
Skörden av höstkorn har påbörjats i Danmark och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter i dagens program som även innehåller söndagstävlingen och där vi presenterar vinnaren i förra...
Tyska Horsch hade mycket nytt i Swedish Agro Machinerys monter på Borgeby Fältdagar och i dagens program berättar Horsch svenska representant Håkan Westesson vad som är på gång. Lantbruksnytt besöker...
Senaste inslagen
Världspremiär för Case IH Optum 340
Borgeby Fältdagar 2023 öppnar
Automatisk styrning även på maskinen
Potatisdemo inför potatis- och Hortofältdagen
Yara hoppas på lugnare marknad
Torkan gör det svårt för lantbrukare trots bevattning
Säkrar foder med Polskt hö
Rinkaby Maskin ser ljust på marknaden trots det tuffa läget
Knylkorn framtidens perenna korn
Djurvälfärdsfördelar med virtuella stängsel
Lyckad ekomajsetablering med grundare sådd
Kraftigt reducerat pris på riskrådgivning
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.