Från hela landet kommer det rapporter om att torka har förstört rapssådden. I de fält där det ännu inte kommit upp någon raps är läget nu bekymmersamt. Och odlingen av...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program får vi ta del av den senaste tekniken från Fendt som kommit ytterligare några steg med fältrobotar och eldrift i traktorer. Vi besöker också skånska Mossagården som...
I dagens program får vi höra om hur intresset för kampanjen EKO-september ökar. Vi hör också Lantmännens spannmålschef berätta om årets skörd.
Vi inleder veckan i Lantbruksnytt med en kort nyhetsuppdatering med start i rapporter från läget på spannmålsmarknaden.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans viktigaste inslag i en sammanfattning.
På Mossagården i skånska Veberöd har man haft gott om motgångar i år, men verkar lyckas bra ändå. En ny studie visar att EU:s stöd till lantbruket hamnar fel. Det...
I dagens program redogör vi för resultaten av årets första provgrävningar i stärkelsepotatis och så har vi en rapport om prisutvecklingen på åker- och betesmark.
I dagens program ser vi närmre på en Sly såmaskin, ny på den svenska marknaden. En verklig allroundmaskin som klarar allt från stubb till plöjt. Efter viss återhållsamhet säljs det...
Senaste inslagen
Forskning för framtida perenna jordbrukssystem
Nedåtgående kurva för spannmålen
I dessa system investerar grisproducenter
Mjölkpriset fortsatt högt i handeln
RMV till Tyskland
Trädgårdsnäringen ansträngd
Ökad investeringsvilja inom grisproduktion
Bra spannmålskalkyl till 2024
Utfodring av tranor gynnar lantbrukarna
Senare betsådd än normalåret
Regeringen vill ge Konkurrensverket fler verktyg
Grynhavre kan få prisskjuts vid sent vårbruk
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.