I tävlingen SM i nedbrytning gräver deltagare i veckan upp tygbitar från åkrarna. Vi tittar på hur nedbrytningen gått hos Martin Krogstorp. Och årets stärkelsepotatis har lidit av torkan i...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program berättar vi om ett pilotprojekt som SJV utför för att se om resultatbaserade EU-stöd ger ett mervärde och så besöker vi Södra Åby Lokalförening som tagit in...
Välkommen till en ny vecka med Lantbruksnytt. Vi inleder den precis som vanligt med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans viktigaste inslag i en sammanfattning.
Med egenkonstruerad vattenspruta förhindrade de brandspridning vid en balbrand. Enligt lag ska all flyghavre bekämpas. Vi tittar på ett intressant hjälpmedel i jakten på ogräset.
Den svenska odlingen av höstraps växer. Sveriges frö- och oljeväxtodlare hoppas på över 100 000 hektar i år. Och i dagens program provkör vi en riktig stordragare, nämligen Case IH...
I dagens program får vi en genomgång av New Hollands helt nya tröska med både cylinder och rotorer. Vi besöker också en mjölkgård där tredjeskörden torkar bort, men tack vare...
Betkampanjen startar den 16 september, tidigare än normalt, vi tar en lägeskontroll i dagens program och så besöker vi en lantbrukare och maskinstationsägare utanför Falköping med lite intressanta maskiner.
Senaste inslagen
Forskning för framtida perenna jordbrukssystem
Nedåtgående kurva för spannmålen
I dessa system investerar grisproducenter
Mjölkpriset fortsatt högt i handeln
RMV till Tyskland
Trädgårdsnäringen ansträngd
Ökad investeringsvilja inom grisproduktion
Bra spannmålskalkyl till 2024
Utfodring av tranor gynnar lantbrukarna
Senare betsådd än normalåret
Regeringen vill ge Konkurrensverket fler verktyg
Grynhavre kan få prisskjuts vid sent vårbruk
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.