Mjölkgårdar lagrar in betydligt mer kol än vad som tidigare varit känt, produktionen är inte alls en sådan belastning som många tidigare trott och så återvänder vi till Agritechnica med...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Ko och kalv tillsammans, på SLU undersöks nu möjligheterna om det är framtidens system och så gör vi ytterligare ett nedslag från Agritechnica. Den här gången en mindre maskintillverkare med...
Dagens Lantbruksnytt handlar mycket om Agritechnica. För två dagar innan mässan öppnade hade ingenjörer föredrag för varandra och där snappade Lantbruksnytt upp en ny mjukvara till transmissionen på Claas traktorer,...
Vi börjar veckan med en uppdatering i de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Förhandlingarna kring EU:s förordning om naturrestaurering närmar sig ett slut. Och Livsmedelsproduktionen har höga dolda kostnader enligt FAO.
Dagens program är lite längre än vanligt då vi tar en titt på nya 9S från Massey Ferguson, en traktor som har världspremiär i dag på Agritechnica. Och som vanligt...
Lantbruksnytt tjuvstartar och är idag lördag redan på plats på Agritechnica. Vi får också höra om hur gödselmedel från slamaska nu kan bli verklighet i Helsingborg.
I fredagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om Moni Worldwides strategi för den svenska marknaden och om Veg of Lunds satsning på potatisbaserat köttsubstitut.
I dagens program om att att tillverkarna skulle kunna göra mer för att motverka stöder av elektronik och GPS-antenner på lantbruksmaskiner. Och EU kommer att öka livsmedelsexporten. Hållbarhet och andra...
Senaste inslagen
Ukrainsk spannmål pressar priserna i Polen
Större löneökning för många lantarbetare
Vårbruket Hovbydal
Klimatstabilare vete med råg-gener
Metsjö q51
Potentiellt kanonår för betor
Teknik som är tillgängligt i dagsläget
Cameleon allt mer intressant som radhacka
Genförädling mot svartrost och gulrost
Eko tappar i lågprisjakten
Energioberoende gård
Lyckegård satsar framåt med utveckling
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.