Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Vem har störst rätt till vattnet? En fråga som ställs i dagens program och som kan ställas på sin spets när det blir varmare och torrare och så återvänder vi...
I dagens program besöker vi Uråsa maskinaffär i Älmhult, en av de återförsäljare som säljer mest Deutz-Fahr i Sverige. Och vi tittar på lösningar för att styra vattnet och nå...
Vi börjar veckan med de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Grönt näringslivsindex backar och svenska sockerbetor skall nu skeppas till Polen.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
Det går bra för svenskt nötkött och HK Scan satsar vidare på produktutveckling för att det ska bli ännu bättre. Om det handlar dagens program där en annan positiv nyhet...
Ekomarknaden har krympt men många arbetar febrilt för att få den att öka igen. Att valutasäkra EU-stöden har inte visat sig lönsamt historiskt. Men just nu kan det trots allt...
I dagens program om Skira som sökte nya spannmålsköpare bland grisföretagare på Grisföretagardagen. Och på Agritechnica visade New Holland sina stora satsningar på alternativa bränslen som el och metangas.
I onsdagens program handlar det om hur man kan minska användningen av växtskyddsmedel och öka skörden med hjälp av norsk precisionsodlingsteknik. Det handlar också om hur utbrottet av ASF i...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Mjölkpriset sänktes ännu en gång
SAM-ansökan satellitkontrolleras
Fågelinfluensan härjar i Stockholmsområdet
Inga rotgallnematoder på Helgegården
Signalgröda mot vildsvinsangrepp
Så tycker Jordbruksverket om Livsmedelstrategin 2.0
Nytt verktyg för hållbarhetsanalys
13 traktorer redo att gå till final
Verktyg som kan underlätta arbetet samt klargöra vad som är tillåtet eller ej
Limagrain har siktet inställt på Sverige
AFS på tillbakagång i Europa. Färre vildsvin insjuknar
Sigill certifierar svenska kolsänksrätter med biokol
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.