Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program tittar vi på en ny liten skördetröska från Claas. En maskin Swedish Agro Machinery tror får stor betydelse på den svenska marknaden och så tittar vi på...
På tyska Claas är man övertygad om att diesel kommer finnas kvar som huvudsakligt drivmedel i traktorer och självgående lantbruksmaskiner under lång tid framöver. Om det handlar dagens program där...
Prisnivån på gris- och nötkött är god i Sverige och trots lite utmaningar med en anhopning av slaktanmälningar till följd av torkan i början av sommaren har det nu rättat...
I dagens program gör vi ett återbesök hos lantbrukare Erik Jansson, som vi träffade i våras, för att höra hur grödorna utvecklats vidare och så handlar det om linsodling.
Det blev kraftiga prisuppgångar för spannmål i förra veckan. Om det handlar dagens Lantbruksnytt som även berör gödselpriset samt vad som fortfarande går att ändra i SAM-ansökan, även nu efter...
I dagens program har vi ett MaskinTest med en kompakt traktor från Massey Ferguson och så sammanfattar vi veckans viktigaste nyheter.
Yara berättar i dagens program om sitt arbete för minskat koldioxidutsläpp inom lantbruket och så handlar det om hur baljväxter ska bli konkurrenskraftigare i odlingen.
Ny större Xerion från Claas når 653 hästkrafter med en rejäl motor från Mercedes-Benz. I dagens program tittar vi närmre på den maskin samt pratar med den nya organisationen för...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Regeringen vill ge Konkurrensverket fler verktyg
Grynhavre kan få prisskjuts vid sent vårbruk
Ukrainsk spannmål pressar priserna i Polen
Större löneökning för många lantarbetare
Vårbruket Hovbydal
Klimatstabilare vete med råg-gener
Metsjö q51
Potentiellt kanonår för betor
Teknik som är tillgängligt i dagsläget
Cameleon allt mer intressant som radhacka
Genförädling mot svartrost och gulrost
Eko tappar i lågprisjakten
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.