Från årets försök hos Lyckeby får vi lära oss att mellangrödan ska odlas med samma omsorg som huvudgrödan. Och Agrohill hade tioårsjubileum i Halmstad, där man bland annat visade upp...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Om NGT-grödor blir godkända inom EU minskar kemikalieanvändningen i lantbruket kraftigt samtidigt lönsamheten förbättras. Om det handlar dagens program som även har ett inslag om teknik, som även det kan...
Kedjornas egna varumärken ökar, i dagens program handlar det om hur mycket och så besöker vi en lantbrukare som använt biostimulanter i sin växtodling under flera år och vet hur...
I Lantbruksnytts tisdagsutsändning handlar det om hur svenska myndigheter utfärdat sanktionsavgift på miljonbelopp till en grönsaksgrossist som använt sig av otillbörliga handelsmetoder. Det handlar också om hur lantbrukare behöver samarbeta...
Veckan inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna återigen föll tillbaka på de stora börserna.
Vi sammanfattar några av veckans viktigaste händelser. I slutet av programmet presenterar vi vinnaren i förra veckans tävling.
Rise har invigt sitt kunskapsnav och berättar i dagens program hur det ska stärka svensk animalieproduktion och så återvänder vi till Hammenhög för att se hur Lemkens såmaskin kan trimmas...
Danish Crowns koncernchef berättar i dagens program om de problem dansk grisnäring har i dag och hur det kommer att lösa sig framöver och så tittar vi på en helt...
Senaste inslagen
Försök med ny odlingsteknik mot vildsvinsskador
Flexibel såmaskin från Sky
Febril aktivitet i Tomatens hus
Gödselmarknaden mars 2023
Nu är det dags att sälja Sveriges bästa tjurar
Vårbruket igång i Skåne
Fler avbytare behövs till mjölkgårdarna
Webbshop för lantbruksmaskiner
Matsvinn i fält minskar efter forskningsprojekt
Yaras nya system för kväveupptagskartor
Fler kan behöva stöd med sitt psykiska välmående
Ny rapport om svenska besättningars hälsoläge
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.