Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens Lantbruksnytt ger vi en återblick på veckan som gått med ett nyhetssvep.
I dagens program berättar vi att det har sålts mycket begagnade lantbruksmaskiner under pandemiåret 2020. Vi får också veta hur kompost-te förbättrar mikroliv och jordhälsa.
I dagens program konstaterar vi att det går bra för svensk grisproduktion just nu jämfört med kollegorna i Europa och på svenska slakterier verkar man inte vara så bekymrad för...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att HKScan tar över all planering av sina djurtransporter för att optimera flöden och spara resurser. Och så tittar vi på en ny variant av...
I dagens program berättar Jörgen Martinsson, vd på Svensk Mink om de framtida förutsättningarna för svensk minknäring och så redogör vi hur kompost kan hjälpa till att inte utarma jorden.
Rekordstor sådd av höstvete 457 900 hektar, har ökat på de höstsådda arealerna som också är rekordhöga, men viltskador begränsar odlingen. Och Viltskador på arrenderad mark kan vara en källa...
En vecka med Lantbruksnytt inleds alltid med en rapport från spannmålsmarknaden och så även den här veckan. Vi hör även om afrikansk svinpest och om Boxholms mejeri.
I dagens Lantbruksnytt ger vi en återblick på veckan som gått med ett nyhetssvep.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Glada bonden vinner tvist mot Arla
Det sena vårbruket
Stressade växter låter
Automatiserad klimatberäkning med Agrosfär
Bra förutsättningar för tjeckiskt lantbruk
Mer vårraps och på fler ställen
Nya krav på äppelodlare
Ökning av antalet djurskyddskontroller
Högtid för rapsodlare
Fler räntehöjningar att vänta
Fler dikor men färre företag
Säsongspremiär för svenska jordgubbar
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.