Borgeby Fältdagar är igång. Mässgeneralen hoppfull inför årets mässa. Och nya ägaren till Maskingruppen i Staffanstorp och Knickarps bil och traktor, kommer från en helt annan bransch än maskinförsäljningen.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lag om naturrestaurering inom EU antagen, men Sverige var emot. Och så presenterar Claas lite nya maskiner denna veckan vid ett pressmöte i Tyskland. Dessa är hemliga fram till torsdag...
Fortsatt prisfall på spannmålsbörsen, EU ser inte ut att nå målen för ekologisk produktion till 2030 och fågelinfluensan hos nötkreatur fortsätter spridas i USA. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Nederländska Friesland Campina underlättar för nya delägare som ett sätt att säkra ökad mjölkvolym. Dagens program innehåller även en tävling och en nyhetssammanfattning från veckan som gått.
En magbakterie från kor kan bli en av lösningarna för BASF att göra sin produktion mer miljövänlig och minska koldioxidavtrycket. Dagens program handlar även om statusen i höstrapsen just nu.
I dagens program handlar det om teknik. Dels en nybyggs pivotbevattning till säsongen och så besöker vi OP Maskiners anläggning i skånska Tomelilla.
I dagens program kritiserar Norrmejeriers vd det svenska osttappet. Svensk ost har hög standard men tappar mark mot importosten. Vi tittar även på ett försök med varierande radavstånd i raps.
Årets Traktor 2025 har startat och vi rapporterar från upptakten som skedde i Milano denna veckan och så tar vi en titt i parcellerna i årets Rapsmästare.
Senaste inslagen
Fler dikor men färre företag
Säsongspremiär för svenska jordgubbar
Insådd vårkorn i betfältet
Åter dags att kora en Rapsmästare
Kungens traktor under klubban
Polska regeringen kör över EU-kommissionen
Biogasen riskerar bromsa in
En tredjedel av Ukrainas odlingsmark obrukad i år
Fortsatt intresse för fiskodling
Prisuppgång på växtskyddsmedel
Åsa Odell har lämnat LRF mot nya utmaningar
Vallen sås på hösten
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.