Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Stora maskiner i fokus i onsdagens Lantbruksnytt. Det handlar om John Deeres uppdaterade midjestyrda traktorer och om Claas förbättrade nya storbalspressar.
Dikning, vildsvin och digitalisering i fokus när Regeringen förstärker landsbygdsprogrammet. Värmen och torkan har liksom för spannmålen även påverkat potatisen, Lyckebys första provgrävning visar på mindre skörd än femårsgenomsnittet.
Måndag och ny vecka som börjar med ett kortare nyhetssvep där vi startar med det senaste som skett på spannmålsmarknaden.
Veckan lider mot sitt slut och vi rundar av med en tillbakablick på några av veckans höjdpunkter.
I dagens program besöker vi Potatisodlarnas demoodling där man kan se en del konsekvenser där svampen tagit över.
Lyckeby och HIR-Skåne har presenterat resultat från årets försök i stärkelsepotatis. I dagens program besöker vi även Swedish Agro Machinery vars produktportfölj nu är komplett.
Arlas halvårsrapport visar allt högre produktionskostnader som bromsar utvecklingen, men globalt ökar Arla intäkterna. En fördel med Siwi koppling som funnits sedan 2012 är att föraren aldrig behöver lämna hytten,...
I onsdagens program besöker vi Kvernelands fabrik där produktionen ökar snabbt. Vi undersöker också hur nära svenskt lantbruk egentligen är att köra biogastraktorer i slutna kretslopp.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Forskning för framtida perenna jordbrukssystem
Nedåtgående kurva för spannmålen
I dessa system investerar grisproducenter
Mjölkpriset fortsatt högt i handeln
RMV till Tyskland
Trädgårdsnäringen ansträngd
Ökad investeringsvilja inom grisproduktion
Bra spannmålskalkyl till 2024
Utfodring av tranor gynnar lantbrukarna
Senare betsådd än normalåret
Regeringen vill ge Konkurrensverket fler verktyg
Grynhavre kan få prisskjuts vid sent vårbruk
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.