Spannmålspriserna i uppåtgående trend men åsikterna går i sär om säljläget. Frågan om NGT-grödor ännu inte avgjord och svenskarnas matvanor leder inte till hållbar konsumtion. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Grundvattennivåerna är fortsatt på goda nivåer i större delen av landet. Om det handlar dagens program där vi även presenterar vinnaren i förra söndagens tävling och har en ny söndagstävling.
ISObus i ny uppkopplad potatissättare från AVR, Lantbruksnytt träffar Swedish Agro Machinerys potatismaskinsexpert och så besöker vi en svensk kryddodling som till och med exporterar till USA.
I dagens program besöker vi en stor demonstration av Deutz-Fahrtraktorer, arrangerad av generalagenten Moni Worldwide och så tittar vi på lite av vad BASF ska visa på Borgeby Fältdagar.
I dagens program tittar vi på hur man väljer rätt spets till harven. Sinclairsholm erbjuder mer än vad märkeshandlare har från leverantör. Och vi pratar med HIR Skåne om hur...
Lantbruksnytt tittar p försöken på Borgebyfältet för att få en förhandsvisning innan mässan om en dryg månad och så träffar vi en kvinna som bytt jobb från civilingenjör till lantbrukare.
Första Agxeed såld i Sverige och lantbruksnytt tittar på den i fält och så handlar det om lantbrukets behov av arbetskraft från utlandet och att regler måste förenklas inom det...
Svag nedgång på spannmålsbörserna och Ryssland satsar på mer mejeriexport. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Senaste inslagen
Vårbruket Hovbydal
Klimatstabilare vete med råg-gener
Metsjö q51
Potentiellt kanonår för betor
Teknik som är tillgängligt i dagsläget
Cameleon allt mer intressant som radhacka
Genförädling mot svartrost och gulrost
Eko tappar i lågprisjakten
Energioberoende gård
Lyckegård satsar framåt med utveckling
Större risker inom grisproduktionen
LRF backade kraftigt 2022
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.