I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om potatissättning på Bjärehalvön och smittläget för Mycoplasma bovis i avelsbesättningarna.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I Lantbruksnytt måndag blickar vi mot spannmålsmarknaden där priserna fortsätter att falla.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
Vid vart fjärde år händer det, gödselspridare kan rulla på fälten redan i februari - vid skottår. Lantbruksnytt följde med på kurs om fång- och mellangrödor.
Bayer Crop Science lanserar ny tjänst som ska underlätta beslutsfattandet vid gräsogräsbekämpningar på våren. Och Lantmännen storsatsar i Uddevalla hamn. Ny anläggning för 500 miljoner ska stå klar 2028.
I dagens program berättar rådgivare på HIR om vilka nya växtskyddsmedel som kommer och vilka som försvinner till säsongen och så gör vi ett besök hos den tjeckiska maskintillverkaren Bednar.
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om vad som krävs för fortsatt lönsamhet inom lantbruket 2024. Det handlar också om att konsumenterna nu tycks ha vant sig vid de...
Det lönar sig att demonstrera. Dagens program handlar om att EU går lantbrukarna tillmötes och så besöker vi Swedish Agro Machinerys anläggning i Halland för att se hur det gått...
Senaste inslagen
Högre pH kan ge mer skörd
Lantbrukare tacksam för ett bra år 2022
Skånefrö testar att göra biokol av slam
Vi tittar på en digital hjälpreda i grisstallet
Agri- och Ecovoltaics
Svensk rapsodling mot ny rekordareal
90 000 hektar svensk spannmål hamnar i Norrköping
Tuffare läge 2023
Stagnerande skördar kommande tio åren
Energieffektiv förädling i Norrköping
Unik elfyrhjuling till 2025
Utbilda dig till servicetekniker till hösten
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.